• 02 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8023
  •  GBP / BGN 2.2911
  •  CHF / BGN 1.9921
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 26°C

Толерантността към бежанците ще ни се върне в следващите десетилетия (обновена)

Толерантността към бежанците ще ни се върне в следващите десетилетия (обновена)

/КРОСС/ България трябва да се държи като цивилизована и хуманна държава, каза премиерът и председател на ГЕРБ Бойко Борисов по време на официалното представяне на кандидатите за кметове от партията в зала „Арена Армеец".

„Искам да ви благодаря, че оцеляхме, въпреки че имаше директива партия ГЕРБ да бъде унищожена. В предишния ни мандат се случи най-тежката финансова и икономическа криза. Разпаднаха се цели държави, а ние успяхме и оцеляхме. Сега ни се случи едно от големите преселения на народите. Стотици хиляди хора бягат от ятаган. Ние също сме бягали. Вярно е, че на никой не му е приятно да му се развали комфортът, но нас са ни приемали тогава. Виждате, че след първоначалния шок и реакцията срещу тези хора една по една цивилизованите държави - тези, които ни учат на толерантност, смениха отношението. Българите сме доказали своята толерантност. Няма държава в света, която да не помни какво е направил българският народ за българските евреи. Нека не се поддаваме на национализма и патриотизма, и то криво разбран. Искам да ви питам - тук има 15 хиляди души, ако има 1200 бягащи от смъртта бежанци, ще променят ли нещо в тази зала? Искам да ме подкрепите за това", заяви Борисов и подчерта: „В следващите десетилетия ще ни се върне, и то с благодарност. Борбата с тероризма е едно, хуманното отношение към тези хора е друго".

Докато течеше събитието, МВР съобщи за загинал млад мъж от арабски произход, който е бил намушкан в центъра на София. В петък вътрешният министър Румяна Бъчварова обяви, че в България има 15 хиляди мигранти.

Готови сме във всеки момент да отидем на избори, но няма да съм аз човекът, който ще ги предизвика. Който иска, нека си носи после цялата отговорност за това, което ще се случи с държавата, заяви Борисов. „Моля да водите толерантна капания, да не се нападате, а повече показвайте идеите си. Оттук насетне предстои приемане на бюджет - между двата избора. Доста реформи, които трябва да завърша. Всички, които водим тази битка, трябва да знаем, че парламентът в София трябва да успее да си приеме законите, бюджета и да продължи напред", добави той.

Борисов пожела успех и на колегите си от РБ.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

В света единствено България се е застъпила за евреите. Затова и те никога няма да забравят това добро дело.

13.09.2015 22:06:28

Анонимен

Партията ГЕРБ никога няма да бъде унищожена, а напротив ще набира все повече млади последователи.

13.09.2015 21:33:32

Анонимен

Утре ще бъде късно. Пред очите на неподготвена Европа Ислямът я превзема по мирен път отвътре. Тоя проблем може и трябва да се реши на място в Близкия Изток с непосредственото участие на богатите арабски държави !

13.09.2015 20:09:07

Анонимен

В България снайпери няма ли вече?

13.09.2015 19:39:57

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.