• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

Позиция на БСП – София: Непростимо историческо престъпление!

Позиция на БСП – София: Непростимо историческо престъпление!

/КРОСС/На 28 септември 2016 г. правителството на Бойко Борисов извърши акт, граничещ с национално предателство. В изпълнение на указания, дадени от ЕНП и „Отворено общество" на Джордж Сорос, правителството проигра историческия шанс за страната ни - българка да застане начело на ООН.

Като замени официалната ни кандидатура за поста генерален секретар на ООН, премиерът Борисов финализира посредствен сценарий за дискредитиране и саботиране на Ирина Бокова - един от най-авторитетните дейци от съвременна Европа, два мандата генерален директор на ЮНЕСКО.

На нейно място бе утвърдена Кристалина Георгиева - кандидатура, силово налагана от кръговете на българския неолиберализъм. Известно е, че през последните две десетилетия на демократичен преход г-жа Георгиева няма нито ден трудов стаж у нас. Ако има заслуги през този период, това са заслуги пред САЩ и Световната банка като неин вицепрезидент, но не и към България. Така че немотивирана и користна е не само сегашната кандидатура на Кристалина Георгиева, но и предишното решение на Бойко Борисов, което я изстреля на позицията на български еврокомисар в Брюксел.

Показателно е, че внезапната и произволна смяна на нашия кандидат се извърши в решаващия етап от надпреварата. Политизирането на избора и истеричната медийна кампания срещу г-жа Бокова, както и нечестоплътните задкулисни договорки, свидетелстват за гузната и продажна съвест на Борисов и неговото обкръжение. Пред съда на общественото ни мнение застават безгръбначни слуги на чужди господари, за които националните интереси не струват и пукната пара. Но най-лошото е, че за цинизма и родоотстъпничеството на управляващите ще плаща целият български народ.

Социалистите от София изразяваме дълбокото си възмущение и категорично несъгласие с действията на изпълнителната власт, които грубо погазват престижа и авторитета на България, предават нейните национални интереси.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.