• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

С поршета на протест! 12 лв. изхарчил, само да запалиш поршето, а се протестира за 8 лв.

С поршета на протест! 12 лв. изхарчил, само да запалиш поршето, а се протестира за 8 лв.

/КРОСС/„Тук за 8 лв. на месец се правят протести, а ние сме направили 300 км нови магистрали. С поршета на протест! 12 лв. изхарчил, само да запалиш поршето, а се протестира за 8 лв.". С тези думи изригна премиерът Бойко Борисов по повод недоволните от увеличението на цените на винетките за догодина, цитиран от Канал 3.

Той даде за пример „комунистически Китай", където всичко се плаща - 10 лв. на 100 км.

Местните данъци и такси са инструмент, с който общините могат да управляват бюджетите си, заяви Борисов по време на конференция на тема „Перспективите пред местната власт и новия програмен период".

„Когато създаваш лукс и удобства, те се плащат. Трябва да престанете с популизма. Той е много хубав, но в края на краищата ние имаме огромни задължения да плащаме за новите предизикателства като отбраната и изграждането на нови съоръжения и т.н. Искам много сериозно да си мислите и преди да дойдете при мен за пари, ще искам всеки от Вас да каже колко е събрал от местни данъци и такси и какви мерки е предприел", категоричен беше министър-председателят пред кметовете.

Борисов отсече, че няма да пожали никой, ако не си е свършил работата. „По стотици милиони лева отиват, заради недобре свършена работа. Навсякъде всичко се плаща. Няма значение кой кмет от коя партия е. Трябва абсолютна мобилизация от държава и общини да си съберем данъците", заяви Борисов, цитиран от агенция „Фокус".

Конференцията е организирана от Сдружение „Граждани за европейско развитие на България" и фондация „Ханс Зайдел". „Искам да Ви поздравя с резултатите, може да се гордеете с това, което сте постигнали до този момент. България е втора в Европа по усвояването на еврофондовете, затова всички вие получавате поздравления", обърна се министър-председателят към присъстващите кметове.

„Винаги съм казвал, че кметските избори са тези 30 дни, докато има предизборна кампания. След това всички кметове са еднакви и с всички работим заедно. Общините са изключително важни относно финансовата ни дисциплина", коментира Борисов.

„Трябва да сте внимателни особено в обществените поръчки и усвояването на еврофондовете, защото ако не ги направите, както трябва, после ние трябва да ви даваме от бюджета чрез финансови корекции в него", допълни той. Премиерът обърна внимание, че заради големите средства, които ЕС отделя и ще отделя занапред за сигурност, е още по-важно как местните кметове ще изпълняват бюджетите на общините си. „Местните данъци и такси са инструмент, с който може да управлявате бюджетите си", посочи той.

Борисов призова новоизбраните кметове да бъдат много внимателни при изпълнението и проследяването на реализацията на различните проекти, финансиране от европейски средства. „Ние сме едно с вас. Парите са на данъкоплатците, независимо дали са в бюджета на общините или на държавата. Хората са ни избрали да ги управляваме.
Изборите отминаха, затова не искам пред мен да се говори за партии", заяви министър-председателят пред кметовете.

„Пари на Европа й трябват, а няма от къде да се взимат. Затова ще се решат лоши проекти. Всеки отговаря пред всички. Всеки ден си следете проектите. Една-две общини да направят беля, тя ще се отрази на всички", категоричен е той.

„Позитивното е, че сме стабилни. Стоим добре навън. Имаме възможност да работим всички. Административният ни капацитет е добър. Имаме повече приходи, сиреч ще ви дадем възможност да похарчите за правилни неща и ще ви помогнем да си платите дълговете, но трябва да докажете, че е правилно, че не е допусната грешка умишлено", коментира още Борисов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

ТОЗИ СИ Е МНОГО ДОБРЕ, НИЕ СМЕ НЕНОРМАЛНИТЕ...

30.11.2015 13:58:50

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.