• 15 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8056
  •  GBP / BGN 2.2785
  •  CHF / BGN 1.9957
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Борисов: Ако разсекретим КСНС, ще създадем дипломатически проблеми

Борисов: Ако разсекретим КСНС, ще създадем дипломатически проблеми

/КРОСС/ „Ако стане практика разсекретяването на КСНС, те трябва да се провеждат в присъствието на медиите". Това каза пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов след заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност, цитиран от „Фокус".

Изказването беше и в пряка връзка с искането на самия президент Румен Радев за разсекретяването на стенограмата за КТБ. По този повод, по думите на Борисов, лидерът на атака Волен Сидеров дори бил попитал дали стенограмата от КСНС ще се разсекрети, но държавният глава му е обещал това да не става.

„Ако се коментират така на широка основа, ще ни създадат дипломатически проблеми на страната. Затова именно е този съвет при президента, където биха могли да се кажат притесненията и опасенията на службите и отделните министри", коментира премиерът.

Колкото до стенограмата за КТБ Борисов обясни, че президентът отново е изразил готовност да я направи публично достояние.

„Той отговори, че ще я разсекрети. Ние какво да правим. Аз съм се съгласил. Въпросът е, че ако това стане практика, КСНС трябва да стават в присъствието на медиите".

Относно самият консултативен съвет Борисов се изказа много положително.

„Присъствал съм на консултативни съвети, на които не можехме да се чуем. Сега беше един нормален съвет. Имаше смисъл и по много въпроси намерихме решение. Това беше един много нормален консултативен диалог. Обединихме се около предложенията на Радев. Беше един нормален диалог. Мисля, че имаше смисъл и по много от въпросите намерихме решение", каза още министър-председателят.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.