• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Борисов обеща кворум, ако в дневния ред на НС влязат промени в държавния бюджет и този на НЗОК

Борисов обеща кворум, ако в дневния ред на НС влязат промени в държавния бюджет и този на НЗОК

/КРОСС/Утре в 9 часа ГЕРБ ще бъде в парламента и ако в дневния ред на парламента присъстват и предложените от ГЕРБ точки за промени в бюджета на Здравната каса и промените за държавния бюджет, депутатите ще осигурят кворум, обеща Бойко Борисов.  

Всички други движения по този дневен ред ще считаме за провокация към нас, предупреди лидерът на ГЕРБ.

Продължава срещата на ГЕРБ със синдикати и работодатели, заради която депутатите от партията не отидоха на политическите консултации, организирани от председателя на НС Михаил Миков. На срещата, на която трл не присъстваха и представтели на "Атака".

Бойко Борисов каза още, че не разбира, защо трябва да има консултации, след като ГЕРБ са приели предложението на Михаил Миков, „Атака" отсъства от Народното събрание, а съотношението в пленарна зала е 2:1.

Борисов попита с остър тон представителите на синдикатите и работодателите защо са си замълчали за редица политики на правителството и защо в срочната декларация на синдикатите вината за ситуацията не е персонална.

Константин Тренчев обясни: В случая ние сме казали политици, защото липсата на кворум не дава възможност да се стартират определени процедури. Ако има този кворум, ние не спорим какви ще са вашите различия. Те са си съвсем обективни. Вие си имате аргументите. Иначе те се оправдават с това, че с това, че няма как да направят заседанието. Значи ние към това призоваваме.

Борисов отвърна: Ако може без кворум, като първа политическа сила, ГЕРБ щеше да управлява. Какъв кворум искате? От опозицията - кворум. Къде опозицията прави кворум?

Пламен Димитров от КНСБ не прие критиката на Борисов и обясни, че по времето на Симеон Дянков също е имало непопулярни мерки. Димитров каза, че е важно да се посочи как да се решат проблемите в три сектора - енергетика, пенсионна система и здравеопазване. Орешарски е и лош, но той се справяше със ситуацията, каза Пламен Димитров. Следващото правителство ще наследи спадаща икономика и заетост.

Следобед синдикати и работодатели имат среща и с останалите парламентарни групи. Поканата е от председателя на парламента Михаил Миков.

Според Бойко Борисов сегашното състояние на държавата няма система, която да не е в колапс. По думите му 491 млн.лв. трябват за актуализация в здравеопазването.

"Когато ние преди една година бяхме против роднинските назначения в Министерството на здравеопазването, вие си затраяхте. Резултатите - половин милиард трябва да се вземе от данъкоплатците заради неправилното управление", допълни още Бойко Борисов.

Според Борисов и безумията в енергетиката са повече от ясни.

"Много от вас знаят какво се прави, какво се готви да се направи като залог за 5 и 6 реактор на АЕЦ "Козлодуй", - обърна се към синдикатите Борисов и заяви, че не знае защо не се произнасят по въпроса.

По думите му, неустойките по "Южен Поток", ако продължи това надлъгване с ЕК, са 380 млн. евра, а синдикатите не са реагирали на писмото от руска страна, че 5 и 6 реактор ще струват повече от 600 млн. евро.

Борисов не пропусна и банковата система. Той смята, че с държавни пари трябва да се осигури спокойствието на хората.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Буда

Буда не може да води диалог, той само напада и не приема никакви аргументи. Ганьо си е Ганьо!

08.07.2014 15:06:07

Тиква

Тиквата да поеме отговорността за престъпното и унищожително 4-годишно управление на герб!

08.07.2014 15:05:56

Мая

Чудо невиждано - герберугите са решили поне отчасти да си заслужат заплатите и да ходят на работа!

08.07.2014 15:05:45

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.