• 02 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8023
  •  GBP / BGN 2.2911
  •  CHF / BGN 1.9921
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Оставиха журналистите без микрофони на пресконференцията с Урсула фон дер Лайен

Оставиха журналистите без микрофони на пресконференцията с Урсула фон дер Лайен

/КРОСС/ За да не бъде смущавано спокойствието на новия председател на Еврокомисията, от Министерския съвет буквално оставиха журналистите без микрофони на съвместната пресконференция с премиера Бойко Борисов. Урсула фон дер Лайен бе на посещение у нас в четвъртък. Двамата с Борисов имаха разговори и срещи, а накрая бе обявена пресконференция в МС.

Оказа се, че микрофоните на местата на журналистите са отвинтени. Очевидно домакините са се опасявали родните медии да не поставят в неудобно положение важната гостенка. Подобно притеснение изрази лично Борисов.

Така журналистите бяха обезоръжени да питат каквото и да е - не само относно ресора на еврокомисаря ни Мария Габриел, но и по всякакви други теми. А интересът беше разбираем, тъй като това е първа визита на Урсула фон дер Лайен в България и рядък шанс за българските медии да поставят въпросите си.

„Няма да има въпроси, защото може, не за друго, да поставим в неудобно положение да отговаря за нещо, което още не е в цялостния вид договорено. А пък, доколкото се познаваме през годините, аз ви обещавам, че тя скоро пак ще дойде в България, вече когато имаме и подредена комисия, така че и да зададеме и други въпроси.... Да бъдем така любезни към нея, докато още си подреди екипа, това съм обещал", каза Бойко Борисов в края на изявлението си в четвъртък.

"По молба на екипа на Урсула фон дер Лайен договорката беше да няма въпроси след изявленията", разясни пред Mediapool началникът на правителствената информационна служба Севдалина Арнаудова.

Както Борисов каза на брифинга, "докато всичко не бъде решено, нищо не е решено", и по тази причина шефката на Еврокомисията не е искала да отговаря на въпроси.

След изявленията на двамата демонтираните микрофони са били върнати отново на местата им, уточни Севдалина Арнаудова.

Посещението на Урсула фон дер Лайен в София е част от консултациите, които тя провежда с лидерите на държавите членки на ЕС преди представянето на пълния състав на новата Еврокомисия за одобрение пред Европейския парламент.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

ЕДИН ИДИОТ ОТНОВО СЕ Е ИЗОКАЛ

01.09.2019 19:25:13

едно предположение

Нали е ясно,че такава стъпка не може да се предприеме без съгласуване с екипа на гостенката.

01.09.2019 07:34:48

Анонимен

ЗЛОБНИТЕ ЧЕРВЕНИ ПАРАЗИТИ И ДЕБИЛИ ДА СИ ГЛЕТКАТ КУРНЕЛА ТЯ Е МНОГО ГЛАСНА ПО МИКРОФОНИ

31.08.2019 21:43:09

Анонимен

ЗЛОБАРИТЕ ЧЕРВЕНИ ГАЗ ПИКАЯТ И ТО СЪВЕТСКИ

31.08.2019 21:40:45

помнещ

Но тогава, драги журналисти, не ходете на изявленията на урсузите и бурсуците....нека да си се пъчат взаимно...сигурен съм, че множеството българи въобще не ги интересува, какво са звукоиздавали...нито Тя, нито Той....и за в бъдеще няма да се интересуват също....

31.08.2019 21:30:08

Анонимен

Негово Величество знае какво да каже и без да го питат журналята. Те трябва само да слушат и да разпространяват мъдростите Му.

31.08.2019 19:50:05

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.