• 01 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8023
  •  GBP / BGN 2.2911
  •  CHF / BGN 1.9921
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 27°C

Манолова към Борисов: Ако имате сърце...

Манолова към Борисов: Ако имате сърце...

/КРОСС/Мая Манолова призова премиера Бойко Борисов да спре "кадровата вакханалия".

Депутатката от БСП отново поде темата за уволненията. Основната отговорност за "масовата политическа разправа във всички министерства", по думите на Манолова, се носи от "мнистри-феодали в присъдружните ви партии, може би защото твърде дълго бяха на диета".

По време на паламентарния блиц-контрол Манолова припомни назначенията в комисията за защита на потребителите (КЗП), в която според нея е "удобно настаненено не само цялото ръководство на СДС, но и цялата партия, предвид числения й състав". Преди време стана ясно, че за членове на КЗП са назначени Константин Арабаджиев и Константин Райков, които преди това бяха в ръководството на СДС.

"В една действително сложна коалиция, в сложно време, не се управлява лесно. Предполагам, че вие можете да кажете същото за времето, когато управлявахте. Минстрите са тези, които отговарят за кадровите назначения. Преди изборите дори не сме давали илюзия на хората, че ще управляваме заедно. Но след изборите по-добро нямаше как да се случи. Многократно съм им казвал да бъдат внимателни, там където хората са си професионалисти", отговори Борисов.

Той каза, че получава упреци от своята партия, че не сменя достатъчно хора. "Ако дам думата на Цвета Караянчева...", недовърши премиерът.

Караченява, която е депутат от Кърджали, е основен опонент на ДПС, особено по темата за поличитеските назначения и уволнения.

"Сигурно има някъде назначения, които може би не са най-добрите. Много силно се протестира от ГЕРБ за някои назначения", допълни Борисов.

Манолова не остана доволна от отговора му.

"Вашите ГЕРБ активисти, ГЕРБ министри и особено присъдружни министри не мирясват, докато не уволнят и последния човек, назначен в последната една календарна година. Kе се спират - чистачка, шофьор", заяви тя и даде пример за жена самотна майка, която е с две висши образования и е била уволнена, макар да е работила като чистачка, и за уволнена жена, която е инвалид.

"Ако имате сърце, вижте поне жената инвалид", опита се да разчувства премиера Манолова. Борисов обеща, че ще поръча на началника на кабинета си да провери тези случаи. "Ще проявявам максимум разбиране. Ако по политически причини са махнати ви гарантирам, че ще ги възстановя", каза той.

Премиерът обаче допълни: "Лично ще проверя как във вашия мандат жена с две висши образования сте я направили чистачка".

"Когато ГЕРБ беше в опозиция и аз обикалях страната и десетки хора ми подаваха молбите си за напускане и аз им казах - пазете ги, аз като се върна ще ви възстановя. За такива назначения не би трябвало да ми се сърдите", каза Борисов, връщайки упрека на Манолова за политическите чистки по времето на кабинета на Пламен Орешарски.

"Аз съм спрял поне 300 назначения. Някъде не мога - коалиционна култура", каза Борисов като уточни, че има възможности само там, където пряко носи отговорност като партиен лидер.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.