• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Борисов за Здравната каса: Няма да осигуряваме възможност някой да краде повече, има доста разкрития по тази тема

Борисов за Здравната каса: Няма да осигуряваме възможност някой да краде повече, има доста разкрития по тази тема

/КРОСС/ Скандалът около Националната здравноосигурителна каса стигна и до премиера Бойко Борисов в Мюнхен.

По-рано днес министърът на здравеопазването Кирил Ананиев поиска оставката на шефа на НЗОК Камен Плочев, защото искал от парламентарно представените партии корекция в бюджета на водената от него институция. От Здравната каса отвърнаха с писмо, че Ананиев няма правомощия да иска оставка, а освен това уточниха, че писмото до партиите било с уведомителен характер, а не искане.

След срещите си по време на Мюнхенската конференция по сигурността Бойко Борисов говори пред родни журналисти и обясни защо всъщност правителството му може да иска оставката на управителя на НЗОК, а именно защото то одобрява въпросните пари, които биха дошли за корекция на бюджета.

„Не може да се вкара актуализация на бюджета на НЗОК, без да се мине през министъра и правителството, за това с какви пари разполага държавата".

Премиерът потвърди, че се е виждал и е разговарял с Камен Плочев.

„Като се прибера, ще ги поканя на среща да ги питам", обяви Бойко Борисов.

„Милиарди левове сме осигурили за здравеопазването в България и то години наред. Все някак си в един момент НЗОК излиза и казва, че има дупка. Видяхме как са харчени пари за лекарства, как са източвани системите. Няма да осигуряваме възможност някой да краде повече", заяви премиерът.

„Това, което знам от службите е, че има доста повече разкрития по тази тема", уточни той.

„Доколкото си спомням, докато беше министър проф. Николай Петров, предложи проф. Камен Плочев. Имам принцип, че всеки министър трябва да си довежда екип и да може да работи с тези хора", обясни Бойко Борисов.

„Иска се актуализация на бюджета на НЗОК за 200 млн. лева, смятайте какви пари се харчат там. Дали средствата се харчат по най-добрия начин, дали българите считат, че се е подобрило здравеопазването при толкова по-голямо финансиране", попита премиерът и поясни, че такъв разговор ще се проведе.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

пази Боже

16.02.2018 18:05:52

LLL

Този, т.нар. министър председател, а иначе пълен кретен, дори не е разбрал, че тези пари се дължат на партньорите на НЗОК в чужбина, където наши, български, осигурени граждани са потърсили по необходимост здравни услуги и са лекувани.

16.02.2018 17:24:57

стнд

Милиарди откраднахте, искаш да кажеш мръснико

16.02.2018 17:10:35

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.