• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Орешарски: Оценката ми за кабинета Борисов 2 е както за Борисов 1 - слаб

Орешарски: Оценката ми за кабинета Борисов 2 е както за Борисов 1 - слаб

/КРОСС/Пламен Орешарски коментира евентуалното му заставане на поста служебен финансов министър или служебен премиер като хипотези. Той обаче каза, че не е склонен на подобни краткосрочни действия.

Пред БТВ той посочи още, че не знае да е имало сделка между БСП и ДПС за подкрепа на Радев на балотажа, но това са партийни дела. Той самият сподели, че е пуснал бюлетина за Румен Радев. След изборите Орешарски е говорил с председателя на ДПС и му е благодарил за подкрепата.

Той упрекна депутатите, че не си понижиха партийната субсидия след категоричните резултати от референдума. Според него 11 лв. са много, а с 5 или 6 лв. е по-добре.
Оценката му за кабинета Борисов 2 е както за Борисов 1 - слаб. „Костов преструктурира икономиката, Сакскобурготски договори членството в ЕС, а при Борисов - преживяхме някак си", каза той.

По повод учредяването на лагера в Харманли финансистът каза, че решението за него е през 2012 г., когато Бойко Борисов е решил там да се построи. „Това, че моят кабинет е изпълнил решенията, лошо или добро е, трябва ли да има приемственост", коментира той. По думите му не може приемателен център да бъде от затворен тип.

По повод потвърдения кредитен рейтинг на България Орешарски посочи, че това значи, че нищо не се е променило. „Фактът че рейтинга се потвърждава значи, че нищо не се е променило. Независимо дали е добър или лош. Рейтингът не е много добър, в горния клас е, но е спекулативен. Следващите кабинети трябва да имат задачата да влезем отново в инвестиционния клас", заяви той.

Повишаването на пенсията според него е възможна, но с малко. 300 лв. по думите му е висок шок и ще преструктурира всички други разходи. Съгласен съм с премиера, че това е популизъм. Съветът му към българите е да са по-пестеливи и да не взимат кредити и тогава имаме гаранция, че вариантите да ни се случат лоши неща е по-малка.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Без ДПС тоя михлюзин е отрицателна величина!

04.12.2016 12:32:04

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.