• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Коледни надбавки ще има само за бедните пенсионери (обновена)

Коледни надбавки ще има само за бедните пенсионери (обновена)

/КРОСС/По 40 лв. коледна надбавка ще получи всеки пенсионер с пенсия до 286 лв., обеща премиерът Бойко Борисов. Поех ангажимент. Това са около 1 300 000 пенсионери, посочи той пред журналисти след среща с министъра на финансите Владислав Горанов.

Бях възложил на министъра на финансите да огледаме какво можем да съкратим от инфраструктурни проекти, администрация, включително, за да дадем на българските пенсионери, защото те го заслужават, обясни промяната в позицията на финансовия министър Борисов.

Преди дни Владислав Горанов категорично заяви, че коледна пенсия няма да има. В същото време социалният министър Ивайло Калфин държеше на позицията на партията си, че такава е хубаво да има. Борисов каза, че ще уведоми вицепремиера Калфин да подготви постановлението за сряда, за да може заедно с декемврийските пенсии възрастните хора да получат и бонуса. 

Премиерът посочи, че става дума за 50 млн. лв. "Не са малко пари в тази финансова криза" - посочи той и допълни: "Но когато заради това пагубно управление милиарди заделяме, за да спасяваме банки, абсолютно прави са пенсионерите да кажат: "А коледата как да я посрещнем".

Новината, дошла от Борисов, изненада депутатите в НС, защото до последно бюджетът бе прекроен така, че не бяха заложени пари за тях. Днес народните представители обсъждат именно промените в бюджета. 

Въпреки това обаче шефката на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова заяви, че ще подкрепи решението на Борисов. 

50-те милиона лева, необходими за обещаните от премиера коледни добавки за част от пенсионерите, ще натоварят допълнително свръхдефицита в бюджета, обясни в НС тя.

Менда Стоянова коментира: На фона на милиардите, които ще бъдат дадени на фонда за гарантиране на влоговете за покриване на допълнителния дефицит, 50 милиона за пенсионерите вероятно ще се скрият в окръгленията. Законът трябва да се спазва. Ние обаче сме в свръхдефицит. И всеки допълнителен разход може да бъде само в увеличение на този свръхдефицит. Това е мойто мнение като финансист. Но като депутат, като човек, който се движи между хората, 50 милиона за най-ниските пенсии, които трябва с тези пари да подпомогнат посрещането на Коледните празници, къде е балансът между човещината и бюджета?

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Че то богат пенсионер има ли? Боже, боже, пази България!!!!!!

18.11.2014 16:30:55

Анонимен

Ми то това си е тройно нещастие - хем беден, хем пенсионер, хем българин.

18.11.2014 11:34:15

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.