• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Борисов: Ами, какво да ви кажа... Това е положението. Около милиард и триста ще заминат

Борисов: Ами, какво да ви кажа... Това е положението. Около милиард и триста ще заминат

/КРОСС/ Съберат ли се пари след нашето управление във фискалния резерв, апетитите за власт стават много големи, защото следват договори и харчения.

Това коментера премиерът Бойко Борисов преди началото на правителственото заседание по повод решението на Министерски съвет да бъде отправено предложение до Народното събрани за отпускане на средства на НЕК за изплащането на оборудването, произведено за АЕЦ „Белене".

„Надявам се с този акт бързо парламентът да приеме този закон, за да гарантираме, че повече няма да се направи нещо последствие с тези пари", допълни Болисов.

Борисов разпоредил на приходните агенции, МВР, ГДБОП, прокуратурата до края на годината да съберат допълнителни 300 млн. лв., за да се изпълнят и социални ангажименти, поети от кабинета. Министър-председателят призовава още министрите си: Никога не трябва да се допускат повече такива хора да правят такива проекти, защото плащанията са страховити след това. Със страх наблюдавам тръбите от „Южен поток", които стоят по нашите пристанища, с голям страх ги наблюдавам.

Това е положението. И догодина ще събираме пари за вересиите, каза още премиерът и допълни: Все пак напомням, че имаме още 300 млн. евро да плащаме за влаковете 2006 г. „сименсите". Купили са си влакове 2006 г., само забравили да ги платят, отложили някой друг да ги плати. Те само да се снимат, че са докарали нови влакове".

След като министърът на енергетиката Теменужка Петкова обясни, че идеята е да се плати главницата по делото, тъй като лихвите се обжалват от страната ни в съда, а с министър Владислав Горанов коментира финансовата страна на казуса, премиерът Бойко Борисов заяви:

Ами, какво да ви кажа...

Други правителства са се надпреварвали да сключват договори, за които нямат пари...

С финансовия министър, с енергийния министър, с Томислав Дончев разсъждавахме за тези загуби и считаме, че ако действително управляваме добре процеса - но, за да го управляваме, тези реактори трябва да станат и фактически наши, за да може след това да се разпореждаме с тях - дали ще ги слагаме в музея, дали ще се строят, дали ще се намери инвеститор, ако действително проектът е толкова хубав и жив, както твърдят от ляво, би трябвало да не можем да намерим време да приемем всички инвеститори. В общи линии, около милиард и триста ще заминат и в посока пък на руските компании.

С една дума, тези, които не спират да говорят в парламента, че сме най-бедните, все пак най-бедните сме събрали 2,5 милиарда лева да разплатим в посока Москва и Вашингтон тази година само...

 

 

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Нончев

А защо плащаме? Защо виновните не са в затвора? Какво стана с делата за КТБ? Къде потънаха 5 млрд.лв? Не станаха ли прекалено много големите кражби в държавата? Ето затова сме най-бедни в Европа! Вече и африканците са по-добре от нас. И да не ми казват с колко много са се увеличили заплатите - увеличават се само на богатите! На бедните намаляват!

20.09.2016 16:56:12

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.