• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 3°C

Борисов: Абсолютно вероятно е след 5-и октомври да има нови избори

Борисов: Абсолютно вероятно е след 5-и октомври да има нови избори

/КРОСС/ "Естествено е предизборната кампания на всички партии и конкретно нашата да е спряна след случилата се трагедия в Горни Лом. Така че подобни декларации от различни партии, че спират кампанията си са излишни и дори неестествени. На кой би му се танцувало или пеело по предизборни прояви след подобен трагичен инцидент." Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Не може да се каже със сигурност колко са загиналите в завода както и какви са конкретните причини за взрива. Факт е обаче, че и преди 15 дни е имало проверка в завода, която е установила големи нарушения, но очевидно нищо не е било предприето след това, а и преди това, за да има по-сериозен контрол над дейността във въпросния завод. Очевидно компромисите през годините с издаването на актове на собствениците на подобни заводи, за да не се закриват работни места, очевидно този начин на действие не е ефективен и трябва да се предприемат сериозни промени в контрола и дейността на подобни заводи с производство и утилизация на боеприпаси. Явно е след като глобите и актовете не вършат работа и собствениците не си вземат поука от тях, може би все пак е по-добре подобни заводи да бъдат закривани", коментира още бившият премиер.

"Виждате - актове, актове, накрая може да се окаже, че собственикът е платил за своето желание да печели повече пари с живота и на сина си, ако е вярно това, което казват. Това е безобразно. Толкова много актове с толкова опасна продукция - да си играеш с живота на хората", посочи Борисов.

"Ако в новия парламент влязат максимален брой малки партии то е вероятно да не може да бъде съставено правителство, тъй като виждаме от изказванията на въпросните партии колко са велики, какви неща ще направят, ако влязат в парламента. Ако не можем да съставим стабилно правителство, ние няма да приемем мандата за съставяне на кабинет и нека те да си правят своите договорки и коалиции за съставяне на правителство", подчерта лидерът на ГЕРБ.

"Ние винаги сме заявявали ясно позицията си, че сме готови на коалиция с Реформаторския блок, но и от техните изказвания в последния месец това наше желание постепенно избледнява, тъй като в изказванията им личи, че едва ли не ние сме единствения им противник и те друг опонент нямат. Не ги чух един път да споменат по време на кампанията си БСП", каза Бойко Борисов.

По отношение на цената на тока и задържана ли е била спекулативно тя през последната година, той отбеляза, че през 2013 година е подал оставката на оглавяваното от него правителство именно, защото не е бил съгласен със спекулативното определяне на цената на електроенергията и желанията за нейното ниво, искано от различните дружества.

"Абсолютно вероятно е след изборите на 5 октомври да има нови избори, като слушаме какво говорят малките партии и какво извиване на ръце има от тяхна страна и какви условия поставят. Затова призовавам гражданите в неделя да излязат да гласуват и да гласуват с мисъл за това какво бъдеще искат за страната си. Ако имаме около 110 или повече депутати ще съм длъжен да търся изход и възможност за съставяне на правителство, ако имаме около 100 или по-малко, нека да заповядат малките партии, ако могат да съставят между себе си правителство", каза още Бойко Борисов.

Що се отнася до КТБ и кризата в нея Борисов уточни, че банката не се е разраснала по негово време, а това е станало много преди неговия мандат.

Според него БНБ отдавна е трябвало да направи всичко възможно да започнат да се изплащат средствата на вложителите с влогове до 100 хиляди евро както е според европейското законодателство.

Борисов отрече и че Иван Искров е назначение на ГЕРБ, като отбеляза, че той вече е бил изкарал един мандат начело на централната банка и малко преди идването на неговата партия на власт е бил преизбран за нов мандат.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Интересното е, че преди два дни президента мрънкаше, че на всяка цена след изборите трябва да има правителство и, че всички партии следва да се обединят около приоритети. Понеже той е един от говорителите на Борисов, сега излиза, че апела на президента е валиден единствено ако има правителство на ГЕРБ и то начело с ББ. Ако това не стане - избори докато стане. Е, това ако не е изнудване. Яд ме е на социалистите, понеже са мекотели и отново наплодиха червена аристокрация, но Борисов е не просто вреден а опасен. Кохортата на крадците след него, на всички нива е безчет. А и е гьонсурат. Така наречените социалисти поне срам имат, а тоя - не. И все се пъне да става национален спасител. Мерси.

02.10.2014 09:42:54

Анонимен

Боже,пази! Този човек съвсем е изглупял или ни мисли нас за глупаци. 1. Щял да се откаже от мандат,ако няма над 110 депутати и ....отиваме на нови избори. Борисов ,ти и в 42 Парламент се отказа от мандат, но правителство беше съставено и то даже едно доста социално отговорно правителство. Злобата и завистта ти не му дадоха възможност да си свърши мандата. 2. Българските граждани не са за подиграфка, г-н Буда. През 2013 година кой не знае защо подаде оставка? Разби ни сърцата от умиление,че не можеш да допуснеш кръв по улиците,затова си отиваш. Сега се оказа,че си бел радетел на ниската цена на тока. Защо тогава допусна увеличението му? В държавата България по това време ти колеше, ти бесеше,нали. 3. Пак сме глупаци. Пак не сме разбрали,че КТБ не се разраснало по твое време, а преди това. Ама тези данни са обществено достъпни в държавните институции бе човеко. Не можеш да излъжеш,не можеш да се скриеш, не можеш да ни вмениш да забравим! 4. А най-голямата ти лъжа,че Иван Искров не е назначение на ГЕРБ, пхросто не подлежи на коментар. Борисов, когато някой е по-морален,по-чуствителен на тема българските граждани-права и отговорности към тях, не се опитвай да омаловажиш тяхната чувствителност с пренебрежителното си отношения към тях. Не ти се получава!

02.10.2014 09:17:58

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.