• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Бойко Борисов: Всеки може да си кръсти партията, както иска

Бойко Борисов: Всеки може да си кръсти партията, както иска

/КРОСС/ Като дойдат избори, има цели щабове, които мислят каква мръсотия да се направи. За съжаление, много пъти им се получава. Така беше Костинброд, така беше Истанбулската конвенция, с козичките, с Африканската чума. Това коментира в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" по повод възникналото в Сливен и Карнобат напрежение предизвикано от слуховете, че социалните работници извеждат непълнолетни от учебните заведения. Искам да се обърна към тези хора в Сливен, в Ямбол. Това е друг вид Костинбродска афера. Сега минават и говорят, че държавата ще им взима децата. Какво ще ги прави държавата тези деца? Къде ще ги настани? Единственото, което го има в закона, е, че ако хванат родител, който изнасилва детето си, ако го пребива като куче, когато едно дете е лишено от грижа, хвърлено в калта, като животно, тогава то може да бъде отнето от родителите. Няма такава стратегия, няма такъв план. Сезирана е прокуратурата, разпоредих и на ДАНС, и на МВР. Ще ги хванат. Разни пастори партийни, които ходят и лъжат хората. През 2007-2008 г. в смесените райони се говореше, че като дойде Борисов, ще им сменя имената, ще ги изселва. Целта на конспирацията е слухът да се завърти. Нашата стратегия е да ги квалифицираме тези деца, категоричен бе той.

По темата с парите за медицинските сестри Борисов заяви, че никога не ги е подвеждал. Отнасям се с огромно уважение към тях. На медицинските сестри им е дадено. През 2009 година, когато дойдохме на власт, им дадохме над 2 млрд. лв. 5 млрд. сме дали през 2019 година. На медицинските сестри им е дадено. Никой не казва, че отделяме малко пари в здравеопазването, подчерта той.

Министър-председателят коментира и учредяването на партията на Слави Трифонов и името й „Няма такава държава". Той отбеляза, че всеки може да си кръсти партията, както иска. Няма такава държава, където всяка вечер в най-гледането време всеки може да си промотира партията години наред без никакви въпроси. Там можеш да си промотираш само своята партия. Има ли друг да му е позволено да си промотира безплатно партията години наред. Сега нещата са честни. Преди не бяха честни, тъй като той всяка вечер промотираше партията си от екрана. Къде беше тогава СЕМ, попита Борисов Досега знаехме само министрите му. Когато разберем общинските му съветници, кметовете, депутати, министри, тогава ореолът ще изчезне. Пожелавам му успех и се радвам, че сега вече играта е честна, преди не беше, коментира още Бойко Борисов.

По темата за местните избори и кампанията в София, лидерът на ГЕРБ коментира, че Фандъкова е получила пълните права сама да нареди листата си. Преди беше по друг начин. Не се бъркам в кампанията. Навсякъде съм оставил кметовете сами да водят кампаниите си. Разпределили сме пари. На евроизборите видях краха в очите на хората и трябваше да се намеся. Апартаментгейт тежко ни удари. Отстраних толкова депутати и зам.-министри, за да разберат, че това е случайно, а не е стил. Победата на изборите показаха, че хората разбраха, че това не е стил.

Бойко Борисов коментира и темата с бившия зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов. Нито трябва да се надценява моята роля, нито на Цветанов, нито който и да е в партията. Затова сега съм ги оставил малко сами. След тези две интервюта, които даде в последно време, не ми липсва. Изговори глупости, които не му правят чест. Дано да е успешен новият му проект, като на Слави Трифонов, и да върви напред, но да не ми дава оценки, защото той най-добре знае за какво става въпрос. Не очаквах толкова бързо да излезе и да изговори глупости. 

По темата с кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор, Бойко Борисов коментира, че когато Христо Иванов му е бил правосъден министър, за да е обективен избора, са били направени промени в закона, така че съдиите, съдийската гилдия да си избира ръководството и прокурорската гилдия да си избира ръководството, за да няма пряко вмешателство на политически партии в този избор. Представете си ако ние като правителство бяхме предложили партиен кандидат да се конкурира с кандидатурата на настоящия зам.-главен прокурор. Представете си ако нашия евродепутат Емил Радев го бяхме издигнали като кандидат за главен прокурор? Сега щяхте да ме питате, вашия ли главен прокурор искате да стане главен прокурор, каза Бойко Борисов. Аз и сега работя с Иван Гешев, с една единствена тема - особено в борбата с контрабандата и мисля, че там се върши добра работа.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.