• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Решението на АБВ за заема не e политическа грешка

Решението на АБВ за заема не e политическа грешка

/КРОСС/ „Нека приемем, че дали сме звъннали на Георги Първанов, или не, е домашен въпрос", каза председателят на ПГ на АБВ и заместник-председател на партията в отговор на въпрос на Дарик радио дали след като са взели решението да подкрепят дълга от 16 млрд. лв. са се обадили на председателя на партията.

Борисов допълни, че комуникацията е била нарушена. Според него решението, взето малко преди гласуването в зала, не е политическа грешка, както го определи и самият Първанов.

По думите му двете поставени условия на АБВ са спазени - намаляване на дълга с 2 милиарда и разработване на инвестиционна програма за разходите по дефицита.

„Нашето условие беше намаляване на този дълг с 2 милиарда. Що се отнася до вземането на заема за покриване на дефицит, тук тезата ни е съвсем друга. За да има дефицит, значи има разходи. Въпросът е какво е предназначението на тези разходи? Ако са инвестиционни, бих гласувал дори за два пъти по-голям дълг. Ние получихме отговор на двете наши условия", заяви Борисов. Той не уточни какви ще са разходите.

Според Борисов, финансовият министър Владислав Горанов има дълбоки професионални познания, но му липсва опит в управлението на взаимоотношенията между правителство и парламент и това води до напрежение между парламентарните групи, подкрепящи правителството.

По-рано днес Румен Петков от АБВ заяви, че от партията ще искат оставката на Горанов.

„В стратегията за образованието, като един от основните проблеми за сектора у нас се посочва големият брой на университетите. Проблемът не е там, а в деформацията на научните направления. От 51 висши учебни заведения 31 обучават икономисти. Девет университета обучават юристи. Как държавата определя формирането на своето финансиране? Не може да определяш държавна поръчка, като нямаш приоритети, които да развиваш. Трябва да определим, кои области искаме да развиваме и къде има нужда от специалисти", заяви проф. Борисов. Той посочи, че е подкрепил стратегията за образованието въпреки слабостите й, защото заложените в нея противоречия могат да бъдат избегнати при изработването на закона, както и защото макар и несъвършена, тя отваря пътя на България за достъп до европейската програма „Наука и образование".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

АБВГДЕ

Хайде стига майтап с народеца!

01.03.2015 14:55:29

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.