• 30 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2877
  •  CHF / BGN 2.0006
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Борисов: Кристалина Георгиева не е без работа, за да й търсим пост

Борисов: Кристалина Георгиева не е без работа, за да й търсим пост

/КРОСС/ Премиерът Бойко Борисов нарече "глупости" имената и слуховете, които излизат от кулоарите на Европейския съвет, продължил близо денонощие и отложен за утре заради липсата на резултат. Борисов подчерта, че няма взети решения, няма и гласувания.

"Глупостите, които излизат, няма да коментирам - няма гласуване, няма каквото и да било", каза той по повод спекулациите с различни имена, в това число информацията за номинация на Кристалина Георгиева начело на Европейския съвет. Борисов даде да се разбере, че българската финансистка, която сега заема висока директорска позиция в Световната банка, е предлагана за различни постове в ЕС - и за шеф на Европейския съвет, и за председател на ЕК, и "за главнокомандващ", но на нея й отива постът на председател на Европейската комисия.

"Представете си, което е много вероятно, страните от Западните Балкани да не бъдат поканени (за преговори за присъединяване към ЕС). Тогава косовари, албанци, македонци, сърби, казват "заради българката не стана", изясни резервите си премиерът.

Премиерът уточни, че се е предлагало българин да бъде назначен за върховен представител на ЕС по външната политика и сигурността, но той не приема този вариант, защото би изключил шанса да имаме свой еврокомисар.
"Тази тема на мен не ми е интересна, защото така губя комисар", заяви Борисов, като обясни, че предпочита страната ни да запази "реален ресор" в ЕК. По този повод Борисов изтъкна, че правителството държи на Мария Габриел и ще издигне отново кандидатурата й, защото тя е доказан еврокомисар.
"Вчера говорих с нея, преди малко пак се чух, следим движението. Кристалина е за поста председател на ЕК. Тя има прекрасна работа в Световната банка. Тя не е без работа и да й търсим пост за Кристалина. За нея има смисъл и затова доста колеги са я вдигнали за поста на ЕК", заяви пред медиите в Брюксел Борисов.

Преговорите за възловите постове в ЕС продължават утре, обяви след днешния неуспех Доналд Туск.

"Все още нямаме решение за председател на Европейската комисия. Не сме спали, не сме си ходили - това са вече 40 часа. Продължаваме утре в 11 часа. Засега се обсъжда коалиция между ЕНП и социалдемократите - Франс Тимерманс да е председател на Еврокомисията, а Манфред Вебер на Европарламента", обяви Борисов. Той подчерта, че ще се правят компромиси от ЕНП.

"Все още нямаме решение за председател на Европейската комисия. Не сме спали, не сме си ходили - това са вече 40 часа. Продължаваме утре в 11 часа. Засега се обсъжда коалиция между ЕНП и социалдемократите - Франс Тимерманс да е председател на Еврокомисията, а Манфред Вебер на Европарламента", обяви Борисов. Той подчерта, че ще се правят компромиси от ЕНП.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Ало, комисията "Костадинов" и ДАР???

Воистина возкресе, слава на ДС!!!Издига вече и шефове на Европейската комисия или Европейския съвет / Браво на бившето управлението за научно техническо разузнаване към ПГУ-ДС начело с безсмъртния генерал Георги Манчев/.

02.07.2019 00:02:45

Кристиан Вигенин

Бих се радвал всеки един българин да получи висок пост в Европа. Не знам обаче защо всеки път се върти името на Кристалина Георгиева? Тя няма нужния опит и квалификация. Мария Габриел също няма опит във външната политика и не мога да си представя, че ще поеме поста върховен представител на ЕС по въпросите на външната политика и сигурността. С Франс Тимерманс съм работил доста активно като външен министър. Той е много принципен човек. Не може да очакваме задкулисие при него. Аз лично повече бих се притеснявал от Манфред Вебер, който също е показвал различен критерий към България.

01.07.2019 18:23:56

Слава на ДС

Велика е българската Държавна сигурност!!! То премиери, то кандидати за шефове на Европейската комисия, то вицепремиери, то външни министри, то посланици, то кредитни милионери!!! Вечна слава и вечна дружба с кадровата служба!

01.07.2019 18:04:39

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.