• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Борисов: Защо някои искат да опорочат посещението на папата?

Борисов: Защо някои искат да опорочат посещението на папата?

/КРОСС/ Защо искат да опорочат такова силно политическо посещение?

Това попита премиерът Борисов в Пловдив, където се появи на протест на граждани срещу срещу намерението на общината да разреши строителство в парк. Местните жители посрещнаха радостно премиера. Той ги увери, че паркът остава.

Насъбралите се благодариха на министър-председателя, че е поканил папа Франциск в България.

Насъбралите се благодариха на премиера, че е поканил Папа Франциск в България.

"Защо някои искат на всяко хубаво нещо да сложат по лъжица катран?", попита той.

"Гледам, че сега папата коментират, че казал за мигранти. Защо искат да опорочат и едно такова силно политическо посещение и за народа, и за хората, и за католиците? Едва ли не дошъл да ни докара мигранти. А видяхме, че той се наведе, целуна на патриарха иконата. Веднага си облече дрехата, подарък от мен, с която служи и сега в Раковски. От снощи досега всеки ден киселото мляко си спомня – най-много това му харесва. В менюто му е само кисело мляко. Дайте да се радваме малко“, коментира министър-председателят.

Докато жените му се радваха, млад мъж попита гневно премиера къде са "общинските мишоци" и защо ги няма сега да отговарят на неудобните въпроси за застрояването на зелената площ.

Борисов защити кмета и общинарите с думите, че в момента са много заети, защотоги бил изпратил да "посрещат гостите", без да даде да се разбере за кои гости става дума.

В този момент напред беше изтласкан млад мъж и Борисов го тупна по рамото зарадван: "Ето го районния кмет, кой казва, че го няма!". След което го избута напред, за да му "ударят шамар" и да обере "народната любов".

Вчера премиерът обеща на пловдивчани изграждането на околовръстно в Пловдив, което ще струва около 150 млн. лв. 

"Това, което пловдивчани могат да очакват от мен, е околовръстно", заяви Борисов. Той подчерта, че за Пловдив всичко е направено. "Без околовръстно Пловдив ще изпадне в ситуацията на София – ако не бях направил Южната дъга, Западната, Северната тангента. При тоя инвестиционен натиск в града и хилядите нови работни места и заводи, които бълват продукция, без околовръстно няма да мине градът", коментира министър-председателят.

С възгласи "Победа"и "Късмет на изборите" пловдивчани изпратиха премиера.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.