• 15 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Б. Борисов: Да ме наричат зависим ме вбесява!

Б. Борисов: Да ме наричат зависим ме вбесява!

/КРОСС/ Стабилност.

Това е думата на премиера Бойко Борисов, която обобщава отиващата си 2015 година и която ще е най-важна и за новата 2016 година.

Дали ще остане стабилна коалицията обаче Борисов не коментира: Нека ги оставим да си решат, каза той по повод.

За нас има един верен вариант и този верен вариант е да запазим стабилността, каза Борисов. Той посочи, че е гарантирал, че няма да се кандидатира за президент и 4 години ще пази стабилността в страната.

Ако обаче реформаторите разклатят управлението „ще зарежем стабилността и ще отидем на предсрочни избори две в едно", заяви Борисов пред Дарик.

Тези, които ще предизвикат нестабилност, ще носят голям дълг пред обществото, каза той.

При едни нови избори обаче Борисов бе категоричен, че ГЕРБ няма да си партнира с РБ и попита задочно реформаторите с кого биха управлявали тогава. Той не изключи възможно управление с БСП. Но не знам какво те мислят, допълни премиерът.

Дали ще се кандидатира за президент при такава хипотеза - предсрочни избори, Бойко Борисов каза: Тогава вече ще му мислим.

Ако аз някога ще правя коалиция с ДПС, ще изляза и ще кажа, аз тайни неща нямам, каза Борисов, раздразнен от обвиненията, че ГЕРБ управлява с партията на Лютви Местан.

По думите на министър-председателя Бойко Борисов  във вторник се очаква да бъде определен новият министър на правосъдието, като кандидатурата трябва да бъде подкрепена от ГЕРБ и РБ, а би било добре да бъде одобрена и от ПФ и АБВ. В сряда пък премиерът очаква явното гласуване във ВСС да бъде факт.

Министър-председателят отказа да коментира и трусовете в съдебната система.

Бих коментирал само, че определени съдии, които са били политици или са кандидатствали за високи политически постове, да се правят на много обективни..., каза той визирайки съдия Нели Куцкова.

Ние така трябва да подредим институциите, че личностите в тях да имат символично значение, каза премиерът.

Борисов посочи също, че още 26 милиона са отишли за съдебната система и съобщи, че очаква новата сграда да е готова през май следващата година.

Промяната на решението на ГЕРБ относно промените в Конституцията Бойко Борисов обясни с личностно решение и като наказание за самодостатъчността и самоизтъкването на реформаторите, за това, че от РБ са заявили, че ако не се приеме искането на Христо Иванов и на Радан Кънев, това няма да е реформа. По думите му, те са изострили отношенията с другите политически сили.

Всички приехме, че съдиите  трябва сами да си избират управлението. Раздели се ВСС, даде се повече роля на Инспектората, явното гласуване ще стане факт в сряда, и изведнъж - две биещи се тези, коментира премиерът.

Бойко Борисов отрече зависимост от Цацаров, от Пеевски или от ДПС.

Да ме наричат зависим ме вбесява. И те го знаят, че ме вбесява.

Това е като при малките деца - да си казват - ти не можеш да скочиш през прозореца, каза още Борисов.

Зависим съм само от народа, който ме избира, каза Борисов и допълни, че от прокуратурата е зависим от гледна точка на това да му помага в борбата с корупцията.

Хората всичко знаят. Всичко е на показ. С кое съм зависим? - допълни той.

Според него министърът на правосъдието в оставка Христо Иванов има две лица.

Едното е пред мен, когато дойде пред мен и ми каза, че съм най-добрия министър-председател и е готов да работим заедно, когато дойде и се прегърнахме и си говорихме за нещата, които променихме в Конституцията, само хубави неща, и сега изведнъж другото - той излиза и казва нещо, което изобщо не е така, коментира Борисов.

Човек да бъде над обидата, над личното, да бъде търпелив, да даде прошка не е никак лесно, каза премиерът.

За това ще подкрепи ли ГЕРБ предложенията на президента за нови промени в Конституцията Б. Борисов каза, че не знае какво ще предложи президентът.

Въпроса за Велико народно събрание премиерът остави на юристите.

По отношение на границите ни е категоричен: Затваряме.

Трябва така да направим границите си, че мигрантите да влизат само през ГКПП-та, каза той.  

Бойко Борисов призна, че са търсили подходящото политическо време, за да съобщят готвените промени на служителите на МВР. И те ни атакуваха, с право, каза той.

Премиерът обаче е убеден, че с повече търпение и с повече такт реформите ще се направят.Сядаме и подреждаме наново, каза той.

Борисов нито потвърди, нито отрече, че България е обединена около кандидатурата на Ирина Бокова за генерален директор на ООН.

Докато всичко не е договорено, нищо не е договорено, каза той.

Премиерът коментира и темата ЦСКА.

Как той вижда бъдещето на ЦСКА:  Отиват на финал за купата, а ние левскарте ще им ръкопляскаме, ако я вземат. Те си играят. Дали е в А, Б, или В - те нямат голяма разлика.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

На Борисов кой от сега нататък може за каквото и да е да повярва, след като думата му за Антикорупционния закон и за "историческите конституционнни промени в съдебната система", скрепени с подписите на всичките му депутати, се оказа, че пет пари не чини ?

12.12.2015 14:17:30

Анонимен

Не е зависим, значи претендира че е свободен. Това е най - голямата заблуда. Той е винаги бил в плен на нарцисизма си.

12.12.2015 14:13:19

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.