• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Борисов: Когато дойде, Ципрас ще ми каже как вървят темите по Южния газов коридор

Борисов: Когато дойде, Ципрас ще ми каже как вървят темите по Южния газов коридор

/КРОСС/ С Ципрас в Истанбул се разбрахме, на 1 юни ще дойде, да ми каже как вървят темите по Южния газов коридор. Ако минава през България и вземаме транзитни такси, това ще е добре, каза премиерът Бойко Борисов в интервю за Нова телевизия.
„На мен не ми е нужно нито някой да ми помага евроатлантически, защото сме доказани в тази сфера, нито да ми прави контакти с Русия, защото нашият интерес там винаги съм го защитавал", подчерта той.
„Руснаците се убедиха, че по-добре да работят с хора, които имат принципи - когато кажат да, е да, отколкото с такива, които ще ги лъжат, че ще правят големи шлемове, а всъщност нищо няма да стане", коментира Бойко Борисов.
По думите му, в общата глобална политика за геостратегическо разпределение България винаги е била в сферата на Русия. „В момента нашето твърдо геополитическо, не само поведение, но и виждате колко неща се направиха в отбраната, колко се направиха в диверсификацията за газовите източници, интерконекторите, които се правят с Румъния, Сърбия, Гърция", посочи премиерът. „Когато утре на пазара имаме от една страна руския газ, за който имаме дългосрочен договор, в момента цената на газа в България, може би е най-ниската в Европа", обясни Бойко Борисов.
„С политическа воля махнахме три газови посредника, знаете ли какви интереси за няколкостотин милиона долара на година съм нарушил", посочи премиерът. „Защо друг 25 години не го махна, защо друг не пусна да имаме два крана, един с руска газ, с черноморска газ и един с конектора с Гърция", попита премиерът Борисов.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.