• 16 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8354
  •  GBP / BGN 2.2901
  •  CHF / BGN 2.0111
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 26°C

Нинова за арестите на русофили: Провокация, Борисов е готов на всичко за властта

Нинова за арестите на русофили: Провокация, Борисов е готов на всичко за властта

/КРОСС/ БСП определи вчерашните разпити на членове на Движение "Русофили" като провакация и грубо погазване на свободата на словото.

"Случилото се с Юрий Борисов и проф. Ваня Добрева е провокация. Шпионаж в полза на чужда държава е едно от най-тежките престъпления, но то трябва да бъде доказано. Категорично възразяваме срещу воденето на свидетели с белезници на разпити. Оценяваме случилото се като грубо посегателство на свободата на словото, защото Юрий Борисов е журналист, на дейността на общественика проф. Ваня Добрева. Двамата многократно и публично са изразявали своята позиция за културно сътрудничество, икономическо сближаване между България и Русия. Но това не ги прави престъпници", заяви соцлидерката Корнелия Нинова на пресконференция на БСП.

По думите й арестите са с цел да се прикрият други скандали в държавата и да се използва случаят в предизборната кампания.

"За да остане на власт, Борисов е готов на всичко. Но този път мина всички граници - провокира разделение на българския народ между русофили и русофоби. Отнема ни правото да се говори свободно, да се сдружават свободно гражданите. Затова се обръщаме към всички - да се противопоставим на воденето с белезници, страх, разпити", настоя Нинова.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

при такова тежко обвинение

БСП е добре да си траят.

11.09.2019 07:36:20

Анонимен

ПО ДОБРЕ ДА МЪЛЧИТЕ. ЗНАЕМ КАК РАДЕВ СТАНА ПРЕЗИДЕНТ.

10.09.2019 22:09:43

Анонимен

ТАЯ ПАК НЕЩО БРЪБЪРИ СА Я НАГАЗИЛИ.

10.09.2019 21:05:37

Анонимен

Ами да се противопоставим. Кажете къде и кога. Борисов и Сие опротивяха на огромното мнозинство. Живеем в уж демократична страна, а няма ефективни законни начини да народа да потърси сметка на самозабравилите се управляващи. Те всъщност нищо и не управляват, само преразпределят ( съдейки по резултатите) далече не в полза на същия този народ.

10.09.2019 18:54:46

българин, помнещ

Тази провокация е възожна само при беззъбата, съглашателска "евроатлантическа" политика на върхушката на БСП...при слаба, безлична левица наследниците на пощадените от Народния съд фашисти ще продължават да беснеят...

10.09.2019 17:10:14

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.