• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Б. Борисов: Имам личното уверение от Юнкер, че газовият хъб ще се реализира

Б. Борисов: Имам личното уверение от Юнкер, че газовият хъб ще се реализира

/КРОСС/ Имам личното уверение от Жан-Клод Юнкер, че газовият хъб „Балкан" ще се реализира.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на инвеститорската кръгла маса за реализацията на газов хъб „Балкан", която се провежда край Варна. Той увери, че правителството в никакъв случая няма да допусне България да бъде заобиколена от основните газови връзки, които ще бъдат реализирани в Югоизточна Европа и от основен играч на газовия пазар по отношение на транспортирането и да се превърне само в нетен консуматор на енергия.

Борисов подчерта, че е необходимо най-вече политическо решение по отношение на реализацията на всички важни интерконектори за България. Той добави още, че газовата среща край Варна ще даде началото на практическата реализация на газов хъб „Балкан", който ще обслужва енергийните интереси не само на България, не само на Балканските страни, но и на всички страни от Европейския съюз.

В писмо до премиера Бойко Борисов в началото на август председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер уверява българския премиер, че ЕК продължава да работи „много усърдно" по концепцията за хъба. „В нея може да се включи и нова инфраструктура за доставка на природен газ от Русия по начин, напълно съвместим с правилата на ЕС", посочва председателят на Еврокомисията.
В писмото той анонсира срещата във Варна като посочи, че експертите от Брюксел са подпомогнали българските власти да организират инвеститорска конференция по проекта на 5 и 6 септември. На нея ЕК ще има възможност да потвърди подкрепата за идеята и да потърси отговор на многото въпроси, които Борисов е изпратил до Брюксел по темата.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Засега има Важни задачи

За Нас Най Важното е да се получат Банкови преводи от Брюксел з а изхарчени десетки милиарди живи евра ограбени само от БЪлгарския народ за тн "Европроекти"..

05.09.2016 19:09:45

Анонимен

Този пак разсмя народонаселението , но тъпо и упорито обяснява колко е процентното съдържание на вода в краставицата.

05.09.2016 18:39:39

Личо

Влакът замина,следващ няма.

05.09.2016 15:44:49

Личо

Влакът замина,следващ няма.

05.09.2016 15:44:47

Анонимен

Когато смок пръдне, тогава ще се пълни газ в този "бокотъп"!

05.09.2016 15:28:18

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.