• 16 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8056
  •  GBP / BGN 2.2785
  •  CHF / BGN 1.9957
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Борисов: На 7 септември внасяме промени в законите, които да затегнат контрола над данъчните складове

Борисов: На 7 септември внасяме промени в законите, които да затегнат контрола над данъчните складове

/КРОСС/От няколко месеца са започнали действия, концентрирани в звеното за борба с контрабандата и корупцията, изградено от НАП, Митниците, ГДБОП и ДАНС, под наблюдение на прокуратурата, заяви премиерът Бойко Борисов по време на парламентарния контрол.

От начина, по който бяха конструирани - по цигари, меса, захарни изделия, петрол - се видя, че почти във всички сфери, в различни степени, има несъвършенства, или умишлено така са направени закони и наредби, че лобитата, които са ги движили, са създали на практика възможност за изключително неефективна дейност.

Борисов даде за пример горивата, където една агенция поставя пломбите, а друга контролира. Фирми, които нямат нищо общо с държавата, пък поставят "техни си" пломби.

24 часа в момента се работи по всички данъчни складове, защото някак си пък те са останали в законите и наредбите, без да бъдат регламентирани дейностите им.

На 7 септември в парламента ще бъдат внесени промени в законите, които да затегнат контрола над данъчните складове, посочи Бойко Борисов.

Първо, за цветните горива, за данъчни складове - защо да са извън контрола. Внасяме промени, които всичко това ще урегулира и ще има много добър ефект.

Стотици тонове оцветено гориво в знайни и незнайни бензиностанции. Краде се от акциз, краде се от ДДС, допълни той.

Ако бъдат одобрени законодателните промени, Борисов обеща да бъдат спестени стотици милиони левове в близките месеци. В четвъртък той има среща с концесионерите на петролните и газови находища.

Надявам се в най-скоро време в нашето Черно море от "Хан Аспарух" да започне проучването за добив на природен газ и петрол, каза Борисов и изтъкна, че Румъния харчи едва около 10-12% вносен газ, защото произвежда собствен.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.