• 13 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8136
  •  GBP / BGN 2.3155
  •  CHF / BGN 2.0230
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

Борисов пристигна в Скопие

Борисов пристигна в Скопие

/КРОСС/ Посрещнаха го с почести, драконовски мерки за сигурност, при невиждан медиен интерес

С най-високи държавни и военни почести бяха посрещнати премиерът Бойко Борисов и българската делегация в Скопие. Борисов е придружаван от заместник министър-председателите Екатерина Захариева и Красимир Каракачанов, както и министрите Ивайло Московски и Теменужка Петкова, които ще проведат двустранни срещи със своите колеги от правителството на Република Македония, предаде „Фокус".

Те бяха посрещнати през сградата на Министерския съвет в Скопие с военни почести и изпълнението на химна на двете страни.

На церемонията присъстваха министри от македонското правителство, дипломати. Борисов и Заев приеха почетния строй. Двамата влязоха в сградата на Министерския съвет.
Очаква се след минути да започне церемонията по подписване на Договора за добросъседство между България и Македония от министър-председателите Бойко Борисов и Зоран Заев.

Изключително засилени са мерките за сигурност.

Цяло Скопие е блокирано заради двудневното посещение на българския министър-председател, предаде македонската медия „А1ON".

Блокирани са кръстовищата, забележимо е засилено присъствие на полицията и специалните части.

Над македонската столица постоянно летят хеликоптери.

Достъпът на журналисти до сградата на правителството е затруднен. Те трябва да обикалят с километри, за да достигнат там.

Нечувано е медийно покритие на посещението на Борисов в Македония, коментира македонската медия "Макфакс", която сочи, че на място в Скопие присъстват 100 журналистически екипа от България.

Бронирани машини, голям брой полицаи и хеликоптери са разположени около сградата на правителството в Скопие заради посещението на българския премиер Бойко Борисов в страната.
Медията коментира, че това засега е най-голямата посещаемост на чуждестранни журналисти в страната.

"Никога досега, за нито един чуждестранен представител в държавата, не е имало такова медийно отразяване", сочи "Макфакс".

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.