• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Борисов за отношенията с арабския свят: Не е само нефт и газ, има и ценности

Борисов за отношенията с арабския свят: Не е само нефт и газ, има и ценности

/КРОСС/ Не става дума само за инфраструктура, за газ и петрол, на първо място са ценностите, които всички ние трябва да защитим, за да работим по-спокойно през следващите години. Това заяви премиерът Бойко Борисов в началото на срещата на върха ЕС – Арабски свят в Атина.

„ЕС със своите ценности е пример, който арабският свят може да следва – за върховенството на закона, за правата на цените, на децата (особено там, където има войни) за свободите”, посочи министър-председателят.

Той отбеляза, че „мигрантската вълна буквално счупи доста държави като политически системи” и затова трябва да помислим „за тези страни, в които гладът, ежедневната прехрана е проблем”. „Балканите, като цяло, и България, в частност, можем с хранителни хъбове да организираме доста в тази посока – на Балканите сме житница, животновъдство и високи технологии”, допълни Бойко Борисов.

По отношение на инфраструктурата той посочи, че гръцкият му колега Алексис Ципрас след 2 дни ще е в София и двамата ще обсъждат газовия интерконектор с южната ни съседка, по който може да потече и доставян с кораби втечнен газ.

Имаме рядък шанс с разбирателството, което имаме – приличаме си с Гърция, не водим политика срещу трети страни, отбеляза премиерът и подчерта, че „сме били, сме и ще бъде завинаги най-близки приятели”.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Какви цености бе я се върни и се оправи с майките не ви ли е срам ! ОСТАВКА ОСТАВКА ОСТАВКА!!!!

30.10.2018 15:35:09

Анонимен

ЦЕННОСТИ ЗА КОИТО ЛИПСВАТ НА ДОЛУ ПИШЕЩИТЕ.

29.10.2018 21:46:17

Тошо

Бойко, не можеш да говориш за ценности, когато в страната ти цигани пребиват/чукат бабички за 2 лева, когато цигани посягат и бият полицаи, когато дебели вратове не ги лови закона и не плащат данъци. Спри се дома и походи малко из махалите пеш без охрана и медийни близачи. Иди на мач , на концет, на свадба, на разходка ама като неразпознаваем. Чети постовете, а не само преиначените сводки !

29.10.2018 13:47:22

Анонимен

Какви ценности бе, Тикво? Европейски ли?!? Точно на арабите няма как да пробуташ тъпото клише.

29.10.2018 12:56:35

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.