• 24 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8019
  •  GBP / BGN 2.2963
  •  CHF / BGN 1.9742
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Борисов: Ударно ще вкараме в ред бизнеса с горива

Борисов: Ударно ще вкараме в ред бизнеса с горива

/КРОСС/ В най-силните месеци, когато хората пътуват най-много, е платен по-малко ДДС, сочат официални данни, представени от премиера Бойко Борисов в интервю за Нова телевизия.

По думите на шефа на Агенция „Митници" Ваньо Танов проверките са показали, че голяма част от уреди са манипулирани и не предават информация към НАП. При проверките са открити закопани в земята допълнителни нелегални цистерни, от които се дърпа гориво. „Вие отивате, зареждате, плащате ДДС на държавата, а то остава в джобовете на търговците", обясни Ваньо Танов. Втората голяма измама, според него, е в количеството. „Отивате, плащате 20 л, а се оказва, че са ви налели 17-18 литра", обясни Танов. Третата измама касае качеството на горивата. „Във всички бензиностанции, които проверихме, има прибавени други компоненти към бензините и газьолите", заяви шефът на Агенция „Митници".

„Винаги търся вината първо в себе си, в държавата, в държавните институции. Всеки яде зелника, който му се даде. Държавата е подходила доста толерантно с петролния и газовия бизнес. Оказва се, че никой не контролира големите бензиностанции", заяви Борисов и допълни, че екип от прокурори, ДАНС, митници, НАП анализират резултатите от направената проверка.

„От Лукойл, Шел, ОМВ, Еко и кой ли не държат на по една-две стотинка разлика в цената. Ще ги вкараме в ред, ще го направим ударно. Дано ме чуят и се поправят. Трябва да се намалят цените, да спрат да крадат и да лъжат. Едните мамят в едно, другите в друго, цяла палитра от измами. Всеки се е впил в системата и е доволен. Ще се срещнем с парламентарните групи и ще помислим за смени по комисиите. Те са независими от нас, но от парламента не са", заяви Борисов и допълни, че е провел разговори с Реформаторския блок. „Вече се срещнах с Радан Кънев, ген. Атанасов, с Лукарски цяла нощ си говорим, защото от бензиностанция на бензиностанция ми докладва какво е положението. Това няма да им го позволим повече", коментира Борисов.

„Действително ще има бомба за тези, които вземат оцветените горива, търгуват ги, след това ги намираме къде ли не. Накрая се оказва, че горивата във ведомствата са по-скъпи, отколкото ако се зарежда на бензиностанциите", каза Борисов в коментар на оцветеното гориво.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

ИЖФ

Правителствената пропаганда се опитва да прехвърли проблема върху бензиностанциите. Проблемът е защо цената на едно не пада при положение, че е паднала цената на петрола. Не е проблемът при бензиностанциите, а при производителя.

21.08.2015 13:23:50

Анонимен

Правителството просто регистрира страничните ефекти от демографската криза - ТОВА Е.

21.08.2015 11:00:19

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.