• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Областният управител на София подаде оставка заради сделката с Царските конюшни

Областният управител на София подаде оставка заради сделката с Царските конюшни

/КРОСС/ Премиерът сезира прокуратурата с искане за цялостна проверка по случая

Министър-председателят Бойко Борисов прие оставката на областния управител на София-град Веселин Пенев, която поиска след среща с него, съобщи правителствената пресслужба.

Днес премиерът Борисов назначи проверка на Главния инспекторат на обстоятелствата около извършването от областния управител на разпоредителни действия с имот - държавна собственост. Събраните до момента факти му дадоха мотив да сезира прокуратурата с искане за цялостна проверка по случая.

Премиерът Бойко Борисов е разпоредил проверка на Областна администрация - София град заради сделката с Царските конюшни. Борисов е наредил Главният инспекторат да провери в максимално кратки срокове дали при сделката е спазен законът за държавната собственост. Борисов очаква и предложения от инспектората какви последващи действия могат да се предприемат. Това съобщи официално правителствената пресслужба. В прессъобщението се казва още, че премиерът не е знаел за сделката и е разбрал за нея след публичното оповестяване на фактите вчера.

"Разполагаме с документа - питане до министър Бъчварова и нейния отговор, с което тя дава зелена светлина за тази продажба. Ако ГЕРБ вече искат оставката на областния управител, ние искаме оставката на вицепремиерa Бъчварова, която излъга и е съучастник в тази сделка". Това заяви по време на брифинг в парламента председателят на ПГ на „БСП лява България" Корнелия Нинова, във връзка с изнесените от партията и данни за нарушения при продажба на имот в центъра на София (т. нар. „Царски конюшни"), предаде Агенция „Фокус". „ГЕРБ няма как да излязат чисти от тази работа. Изобщо да не се правят, че не знаят за какво става дума и да не се опитват да прехвърлят проблема от болната глава на здравата. Първо - областният управител е назначен лично от Бойко Борисов и той носи отговорност за това назначаване. Второ - вицепремиерът Бъчварова е съучастник в тази сделка. Вчера Ви спестихме част от информацията, за да ги чакаме и да видим как ще влязат с двата крака в капана. Днес г-жа Бъчварова излъга, че нито е питана, нито знае, нито е отговаряла на писмо за тази сделка. Разполагаме с документа - питане до нея и нейния отговор, с което тя дава зелена светлина за тази продажба", подчерта Нинова. Тя призова да бъдат взети спешни мерки и сделката да бъде спряна. „Има достатъчно основания за това", допълни лидерът на БСП.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Хъм, като че ли се появява вече опозиция ? Да видим до кога ?

09.09.2016 21:48:49

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.