• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Борисов преговаря в Туркменистан за преноса на газ до хъб „Балкан”

Борисов преговаря в Туркменистан за преноса на газ до хъб „Балкан”

/КРОСС/ Министър-председателят Бойко Борисов е на посещение в Туркменистан. В неделя той се срещна с външния министър на страната Рашид Мередов, а основна тема на разговора между тях е бил преносът на туркменския газ до хъб „Балкан".
Това ще бъде и основна тема на разговора на Борисов с руския му колега Дмитрий Медведев в понеделник.

„Целта е да намерим решение за нашия газов хъб „Балкан". В понеделник по време на срещата с Медведев ще говорим дали не може да се направят суапови сделки, тъй като всички тръби от Туркменистан минават през Русия, към днешна дата. Вече имаме компании за по 120-130 милиона лева, които имат сключени сделки в строителството, тук в Туркменистан", посочи премиерът.

Българската страна има интерес да инвестира в Туркменистан в редица сфери, заяви министър-председателят Бойко Борисов. Навлизат български компании, има вече подписани договори, мисля, че ще има и други, защото действително има гаранции за техния бизнес, изтъкна премиерът Борисов. Българският министър-председател акцентира върху сферата на строителството, където компании преговарят за сключването на сделки за безизкопни технологии. Голям интерес има в машиностроенето към нас, добави още Борисов.

Международната каспийската изложба за иновативни технологии, на която присъства премиерът Борисов, се провежда в рамките на Първия каспийски икономически форум в Туркменистан. Изложбата е разположена в района на морското пристанище „Туркменбаши" и има за цел да привлече иновативни решения в областта на автомобилната индустрия и производството на автомобилни компоненти.

На автомобилното изложение „Туркмен Сахра 2019", което също е част от програмата на международната изложба, са представени нови леки и тежкотоварни автомобили и специална техника, иновативни разработки на автомобилната индустрия, съвременни разработки в областта на автомобилната аудио и видео електроника и автомобилни системи за безопасност

По-късно в неделя ще се проведе четвъртата междуправителствена българо-туркменистанска комисия за икономическо сътрудничество. Очаква се да бъдат подписани множество двустранни документи.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

българин

Въпрос на национална гордост и инициативност на нашия премиер е да успеем да превърнем хъб "Балкан " от национален в международен...бакански, европейски, световен...дори галактически, вселенски...с опции да се пълни с материя и антиматерия...и оттам да се разпределя по галактичните купове и купчинки...така де, известно е че Господ е българин...може да се е въплотил в Б.Б....БОГ...!!!

11.08.2019 15:17:36

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.