• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Ердоган прие Борисов

Ердоган прие Борисов

/КРОСС/ Вярвам, че заедно - с воля от ЕС и Турция, може да намерим изход за решаване на мигрантската криза, заяви премиерът Бойко Борисов по време на срещата си с турския президент Реджеп Ердоган, предаде правителствената пресслужба. Двамата разговаряха в двореца Долмабахче, в рамките на визитата на премиера Борисов в Истанбул.

Според министър-председателя предстоят изключително трудни месеци на преговори в търсене на правилните решения, които трябва да бъдат взети на базата на солидарността между държавите в ЕС и в диалог с турската страна. „Аз съм убеден, че Европа и Турция ще дадат много по-голяма стабилност заедно в региона", подчерта министър-председателят.

Подходът, според който всяка държава се спасява поединично, е неправилен, тъй като противоречи на европейските принципи, смята Борисов. „Ние сме солидарни, призовавам за същото и страните от Вишеградската четворка", посочи той и добави: „Ние можем да решим проблема с мигрантите още днес само за България, но аз не искам да е за сметка на Гърция или други европейски страни".
Министър-председателят благодари за изразената подкрепа от страна на Турция и готовността й да намали миграционния натиск към България и отново посочи, че иска европейско единство и защита на суверенитета на всяка европейска държава.

Премиерът Борисов запозна турския президент с действията на България след решението на Арбитражния съд в Женева във връзка с проекта за АЕЦ „Белене", както и с големите енергийни проекти, които могат да бъдат осъществени. Борисов подчерта възможностите за страните от региона и от Европа, които разкрива изграждането на газоразпределителен център на българска територия.
В рамките на срещата президент Ердоган изказа благодарност за позицията на страната ни след опита за преврат в Турция.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.