• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Борисов обсъди с Путин реализацията на „Балкански поток“ (СНИМКИ)

Борисов обсъди с Путин реализацията на „Балкански поток“ (СНИМКИ)

/КРОСС/ Премиерът Бойко Борисов разговаря с президента на Русия Владимир Путин, с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган и с държавния глава на Сърбия Александър Вучич преди старта на тържествената церемония по откриването на газопровода „Турски поток" в Истанбул.

Българският премиер отбеляза пред руския държавен глава напредъка по реализацията на проекта „Балкански поток". Премиерът Борисов изтъкна пред Путин свършената работа по участъците от разширението на газопреносната инфраструктура от българо-турската граница до българо-сръбската.

Министър-председателят Бойко Борисов посочи пред руския президент, че компании от Саудитска Арабия, Италия и Турция работят по трасето на строящата се газопреносна инфраструктура у нас.

Газопроводът е с обща дължина 474 км, с диаметър 1220 мм и максимално работно налягане от 7,5 мегапаскала. Трасето на газопровода преминава през землищата на 34 общини на територията на 11 области. Към настоящия момент проектът се изпълнява на територията на 4 области - Плевен, Ловеч, Враца и Монтана.

Премиерът Борисов благодари на турския президент Реджеп Тайип Ердоган за поканата за участие в церемонията по откриването на „Турски поток". Турция е непосредствен съсед на България, наш съюзник в НАТО и важен партньор на ЕС при справянето с основни предизвикателства като миграционния натиск върху Европа, борбата срещу тероризма, енергийните доставки и енергийната сигурност, инфраструктурата, селското стопанство, търговията, икономиката.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Барабар Петко с мъжете! Гледах цялата церемония, наш Тиквун НИКОЙ не му обърна внимание, стои като забит пирон с грозното си излъчване и се чуди как е попаднал там. Грам не го бръснат, егати излагацията, чак ми стана неудобно да го гледам. Смятайте какво им е мнението...

09.01.2020 11:58:18

Анонимен

И малко по друг поглед ... https://cont.ws/@pavel-shipilin/1551429

09.01.2020 10:55:04

Милиционерският СюргюнЪ

Какво показва с ръце БОКо-тиквата https ://bit.ly/2ZLHyjc на втората снимка?! Увеличването на диаметъра на ректалното му отверстие откакто се обяви за (балкански) пИдал, ли?!

09.01.2020 05:10:06

Анонимен

Малее колко е отегчен Путин на тези снимки ....Вучич дето се радва като малко дете го разбирам , ще получава газ , само нашинкия кво се хили като галош , даваме едни три милиарда за строителство , даваме си земята , загубваме още един милиард от прекратяването на транзита през Украйна и насреща какво ... едно голямо нищо . Всичко това с едничката цел да се прецака Украйна и да се угоди на Путин

08.01.2020 16:21:19

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.