• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

Работодатели: Не очакваме от партиите да се харесват или обичат, очакваме да работят

Работодатели: Не очакваме от партиите да се харесват или обичат, очакваме да работят

/КРОСС/Ние не сме съгласни, че държавата е фалирала или е пред фалит. Тя няма да фалира, ако не я фалирате вие политиците, каза Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал (АИК) на среща с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и придружаващи го депутати,.

По време на дискусията председателят на БСК Божидар Данев подчерта, че страната се управлява зле от доста време и помоли политиците да седанат на една маса и да си свършат работата по важните проекти, каквито са енергийните.

Велев бе категоричен, че АИК не би желала да бъде вкарвана в партийно политически разговори. Ние подкрепяме политики или не подкрепяме политики. Очакваме две неща, не очакваме от партиите да се харесват или обичат, но очакваме да работят. Очакваме от вас да работите и очакваме от вас да не нагнетявате напрежението, защото видяхме какво се случи, каза Велев. Той каза, че категорично се противопоставя на нагнетяване на напрежението и на представяне на нецялата информация или манипулативно поднесено информация .

Велев подчерта, че е важно е да се приемат закони, заради които може да бъде изгубена цяла година. Законът за МВР по-важен ли беше, според вас, от закона за професионалното образование, за училищното образование, попита Бойко Борисов и каза, че "те си избраха тези закони и викнаха "Атака" да ги гласуват. Стигна се до спор, в който Борисов каза, че го притеснява "множественото число" в декларацията им за политиците и каза, че "ГЕРБ не са виновни, че са победили и че те са слаби".

"Г-н Борисов вие сте виновни с това, че казвате, че държавата ще фалира и за хората се получава едно внушение да се редят на опашките в банките", каза Велев. Тук се чу пък възглас от всички от ГЕРБ, а Борисов каза: "Г-н Велев, я се дръжте прилично" и заговори за Сергей Станишев, който излизал и говорил, че ГЕРБ преял с държавния резерв и продължи за парите от резерва, с които са платени пенсиите.

Борисов поиска коректност и към двете страни в залата. "Аз освен упреци към нас и к`во било добро, ама то, ако е добро, няма да се тресе държавата...", каза Борисов и попита кое в момента е добро. В един момент в спора се включи и Лиляна Павлова, която заговори, че МС трябва да внесе проектозаконите за актуализация на НЗОК, защото Велев каза, че Орешарски не внася законопроекти и не прави програма. "Първо да си пуснеш фиша от тотото, после да чакаш да спечелиш", аргументира се тя.

"Да не ме слагате в думата политиците", каза Борисов и посочи, че за това, че Дянков е направил еди-какво си , той му е поискал оставката. Виновните в ГЕРБ си понесоха отговорност - няма ги на тази маса, каза той.

След като Велев каза, че от Борисов се иска да си говорят и да работят, Борисов каза: "Не мога да си говоря с тях, аз ходих на всички консултации - излъгаха ме".

Божидар Данев от БСК призова за по-голямо спокойствие и каза, има чувството, че Борисов като че ли им се кара. Той каза, че са убедили Пламен Орешарски да внесе предложение за актуализация на бюджета, а той им отговорил, че има има намерение.

Данев подчерта на срещата, че страната не се управлява добре през последните години и че молят в този възлов момент за съгласие по големите енергийни проекти. Седнете на масата в рамките на един месец, актуализирайте бюджета на НЗОК, каза той и се обърна към бившата здравна министърка от ГЕРБ: "Г-жо Атанасова и вие изхарчихте 300 млн. лева от НЗОК и без да дадете отчет. "Защо не дадохте отчет какво направихте с 300 млн., които вие взехте от НЗОК, вие лично", каза той и посочи, че за 4 години подред правителството на Борисов внасяло по-малко пари отколкото е необходимо.

Данев репликира и Борисов, който по-рано на срещата каза, че не е имало проблем да се среща с всички тях. "Не е вярно вие се виждате само с една организация", каза той, а Борисов отговори, че ще поправят тази грешка още следващата седмица.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров припомни за липсата на реформи, които не са от една година. За НЗОК той припомни времето на Симеон Дянков, издърпал 1,5 млрд. от здравните вноски.

Борисов все пък похвали един министър от кабинета на Пламен Орешарски. "Адемов е може би единственият свестен министър от това правителство", каза той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.