• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 4°C

Борисов: Ако беше Дянков, това нямаше да се случи

Борисов: Ако беше Дянков, това нямаше да се случи

/КРОСС/Бойко Борисов разкритикува управителя на БНБ Иван Искров, че иска да вмени на политиците отговорности, които не са техни, а са на БНБ.

Г-н Искров - обърна се Борисов към шефа на БНБ, - при този крехък мир, който има между политическите партии, вие искате да ни вмените отговорности, които не са наши".

От парламентарната трибуна Борисов каза, че ще предложи или точка трета да отпадне, или да се потърси редакция на текста, който дискутира НС. 

До тази сутрин имах надежда, че може да се оздрави банката. Нашите добри намерения може да създадат по-голяма угроза за бъдещето, коментира лидерът на ГЕРБ. 

Всъщност ние, гарантирайки вложителите, правим един суперкомфортен живот на банкерите, които да си карат яхтите, да си строят къщите и ние да извадим от бюджета парите и да спасяваме банките. Приемайки в този вид точка трета, ще създадем точно този прецедент - да гарантираме едни успели хора.

Ако БНБ си беше на мястото, това нямаше да се случи. Министър Чобанов беше добър! Ако беше Дянков, това нямаше да се случи! Дянков нямаше да ги пусне да направят това. Нито Цветанов щеше да пусне жандармеристките коли пред банката, заяви Борисов. 

„Г-н Гечев също е прав – ако приемем точка 3 както е записана, са само добри намерения – да гарантираме вложителите. Всъщност ние гарантирайки вложителите, правим комфортен живота на банкерите. Всичко това е вследствие на това бездействие, виновно, месеци наред. Ако БНБ си беше на мястото, нейния надзор, това нямаше да се случи”, посочи Бойко Борисов.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Това за Дянкофф, че е бил гарант, че няма да се случи е точно обратното. Да не забравяме, че беше спретнал последния бюджет до септември, а Орешко го преписа и за следващата година. Освен това е и спорно дали не точно Дянкофф не дърпа конците на ситуацията в КТБ в момента. Д ане забравяме, че е в надзорния съвет на БТБ, която е акционер със 100 млн. в КТБ. И най - вероятно тоя малоумник си отмъщава.

31.10.2014 13:06:37

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.