• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Борисов убеждава Меркел Варна да е газов хъб на ЕС

Борисов убеждава Меркел Варна да е газов хъб на ЕС

София /КРОСС/ Подкрепата на Германия за превръщането на Варна в хъб за разпределяне на руски природен газ за ЕС ще търси премиерът Бойко Борисов от канцлера Ангела Меркел.
Борисов отива в Берлин в понеделник. Основната тема на разговорите ще са "Южен поток" и европейският енергиен съюз, разказаха от Министерския съвет. Премиерът щял да обясни идеята си как руснаците трябва да построят "Южен поток" само до Варна. На наша територия горивото вече щяло да е собственост на ЕС и съюзът ще го разпределя на страните членки.
Всички участници в управляващата коалиция ще участват в делегацията на Борисов до Берлин. Там освен него ще са вицепремиерите Томислав Дончев, Меглена Кунева и Ивайло Калфин, ще участват още съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев и зам.-шефът на ГЕРБ Цветан Цветанов. Пътува и депутатът от ГЕРБ и бивш енергиен министър Делян Добрев.
Срещата с Меркел обаче ще е на четири очи - само с Борисов. Кънев и Цветанов ще участват в разговорите с ръководството на дясната коалиция в Германия ХДС/ХСС. Предвидена е и среща с председателя на Бундестага Норберт Ланер.
Борисов ще пътува сам до Германия с малкия правителствен самолет, а останалите от делегацията ще пристигнат с граждански полети.
Плановете на правителството за реформа на правосъдието представиха пък вчера пред експерти от Еврокомисията вицепремиерът Меглена Кунева и министрите на правосъдието Христо Иванов и на вътрешните работи Веселин Вучков. Експертите са в София за последни оценки за мониторинговия доклад в началото на 2015 г., съобщава "24 часа".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Нещо ни ми е ясно какъв е този ЕС където германия казва за всичко ? Щеима ли санкции срсрещу русия - германия, юп- германия, шенген - германия, търговско споразумения с сащ - германия. Ами да се разпада тоз съюз бе! Че но ссср беше по демократичен. Като решеше бай тошо възродителен процес готово. Търговия с арабите готово, производства всякакви готово, еврплопа спииии.... но ракетите ще я събудят

12.12.2014 08:47:31

Анонимен

Ще носи газ с кофи да пълни хъба!

12.12.2014 08:01:50

sinuxe

toa savsem e izpra6tial

11.12.2014 21:23:22

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.