• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Борисов: Майка ми умря от рак, готов съм да преразгледам мораториума върху новите лекарства

Борисов: Майка ми умря от рак, готов съм да преразгледам мораториума върху новите лекарства

/КРОСС/ Готов съм да преразгледам мораториума за лекарствата само ако молекулите се употребяват в 1/3 от държавите от ЕС. Това обяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Брюксел във връзка с ветото на държавния глава за част от бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2018 г., което впоследствие беше преодоляно от парламента, предава „Фокус".

Според него лобизмът е именно в новите лекарства.

„Щом в Германия, в Румъния, в развитите страни е така, в 1/3 от 28-те страни, ако го има дадено лекарство, ще го платим веднага. Не считам, че другите държави са лобисти или такива гадове, каквито искат да ни изкарат нас", посочи министър-председателят.

Той поясни, че от правителството са приложили румънския модел по отношение на лекарствата, който се изразява в 6-годишен мораториум.

„Винаги съм бил човек, който е диалогичен, защото толкова важни неща се случват в Европа, толкова добре стои страната. Не виждам никакво основание това да се говори в България", каза премиерът.

„Майка ми, бог да я прости, умря от рак. Ние със сестра ми си продадохме, каквото имахме тогава, за да купуваме по 8 хил. долара молекула и на втората седмица жената си умря", посочи Борисов.

По отношение на коментара на държавния глава Румен Радев дали използването на военнотранспортната авиация 2009-2013 г. е целесъобразно, Борисов заяви: „Не искам да се вкарвам в тази тема, защото Конституцията ясно е казано: каквото прави правителството са политически решения, които сме взели. Имаме съответно своите приоритети, които изпълняваме - ясно разписани, казани, с които сме спечелили изборите", допълни Борисов.

„В момента говорим по време на председателството ни да се направи и една среща на върха с Турция. Ние си носим нашата отговорност и я носим добре. Аз предложих участие на Турция на тази среща, също и на колегата Ципрас. Той благодари на България за намесата ни за Лозанския договор. Влиянието, което те имат на Балканите, би било добре да се впрегне в конструктивен план, а не в деструктивен", обяви още Борисов.

"Аз знам какво говорят Юнкер, Меркел, Макрон, Ципрас. Всички са категорични, че трябва да запазим моста с Турция, защото иначе всички тези бежанци, които са там, ще дойдат в Европа през България и Гърция", обясни той.

По отношение на горещата тема в Брюксел за излизането на Великобритания от Европейския съюз Борисов коментира:

"Темата за Брекзит е много сложна, аз тайно се надявам, че един ден Великобритания ще се върне в ЕС след всичките мъки, които ще преживеем и те, и ние", категоричен бе Бойко Борисов.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Аман от простотии в страната на трите прасенца ...

15.12.2017 22:56:24

Анонимен

Тъпак!!! С тези изтъркани "трикове" още повече затвърждаваш, че си прост селски бек. Бягай в Арабията за танцуваща мечка!

15.12.2017 19:35:49

Анонимен

Доброто ченге, спасителю наш, не съм си и представял, че няма да излезеш героично под светлината на прожекторите и да се изфукаш колко си готин и великодушен. След като първо много здраво си се изгаврил с нещастието на хората. Какво чакаш, да те тиквославят ли сега?

15.12.2017 16:27:33

Анонимен

Ами, ако не беше умряла? Това е още по-голямо пренебрежение към хората. Значи, ако ти не си изпитал на гърба си, то няма да обърнеш внимание на хората, които го изпитват. Показателно за качествата на управляващата клика

15.12.2017 15:29:44

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.