• 16 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8354
  •  GBP / BGN 2.2901
  •  CHF / BGN 2.0111
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 26°C

Борисов: Нямам нова недекларирана къща

Борисов: Нямам нова недекларирана къща

/КРОСС/ В интервю за "Здравей, България" премиерът Бойко Борисов коментира твърдения на опозицията, че има недеклариран имот в Банкя. Той обясни, че въпросната постройка е пристройка и представлява една стая. Всички данъци за нея били платени. "Това е имотът, в който съм се родил, в който живея и в който ще умра. Няма нова къща, а в моя парцел съм си построил на ъгъла на дувара пристройка. Децата живеят в къщата, а аз съм самостоятелен човек. Имам нужда от място, на което да се срещам с хора. Всичко е документирано, има платени данъци, всичко е според закона. Не е декларирано, защото се намира в същия имот. Аз съм се родил на тая ливада. Когато ние дойдохме в Банкя, там нямаше нито една къща", категоричен бе Борисов.

Министър-председателят отрече да е помагал на братовчед си да направи заменка. "Човекът, който спря заменките в София, се казва Бойко Борисов", категоричен бе министър-председателят. Относно това дали има къща в Барселона, премиерът заяви, че е ходил в този град само веднъж по времето, когато бил кмет.

Относно обвиненията, че има къща в Барселона, Борисов заяви: „Първо започнаха с имение в Лос Анджелис - 100% лъжа. После с остров в Гърция. След това започнаха с Барселона. В Барселона съм бил веднъж като кмет на София преди 12-13 години", заяви Борисов.

„Нито съм заменил в центъра на София държавни предприятия, нито съм отишъл някъде", каза премиерът. „Живял съм, живея и в тази къща в Банкя ще умра. Вие ще сте живи, ще го наблюдавате", заяви Борисов.

Запитан за „Апартаментгейт", Борисов заяви, че се срамува: „Ометох всички от всички държавни постове, които заемаха".

Съдбата на Цветан Цветанов пък зависела от това до колко хората могат да му простят.

„Изтеглих го назад, за да осъзнае, че е сгрешил. Особено с онази фраза, която изпусна, че няма кой да го накаже", коментира премиерът.

За евроизборите и резултатите, Борисов заяви, че и при добър, и при лош резултат за ГЕРБ - заслугата или вината ще са негови, защото е лидер на партията.

Борисов даде и блиц интервю преди евровота.

„Европа е най-доброто място за живеене, винаги съм го казвал", заяви премиерът.

Като най-голям свой порок той посочи тютюнопушенето. „На дърти години започнах да пуша, но пак ще го ликвидирам този порок. Умен човек няма как да пуши", заяви Борисов.

„Миналото лято не съм почивал. Беше председателството на ЕС, след това направихме формата "16+1" и лятото свърши", заяви още премиерът.

„Срамувам се с това, което направихме последния месец, дано сме си извадили поука", заяви още Борисов, визирайки "Апартаментгейт".

„Парите никога не стигат в цял свят", каза премиерът, запитан за това колко трябва да е минималната работна заплата. „Давахме за пример Франция, а жълтите жилетки протестират".

За парите, с които живее, Борисов обясни, че заплатата му стига, а транспортът му е безплатен.

"Станишев става много важен човек след неделя. Защото ще се водят преговори за избор на ръководството в Европа, а там той ще има важна роля. Нямам представа защо той не води листата на БСП, но това си е тяхна работа", добави той.

Борисов коментира и данните на статистиката, според които разходите на българите нарастват, а доходите им - не. „Разходите растат, защото само за миналата година са дадени повече пари за военните, полицаите, хората с увреждания и надзирателите и огромни пари за околовръстните пътища. Увеличиха се учителските заплати, направиха се и ремонти на училищата. За кое от тези неща да не дадем пари?", коментира министър-председателят. Той каза още, че властите се борят за това да се намали разликата в заплатите на служителите в различните сфери.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

"АЗ"-ът пак се е развихрил с оправданията! Кофти е да си невеж, още по-кофти е Той да е премиер-екс мутрак и доказан от Цру престъпник!!!

24.05.2019 17:28:20

Анонимен

Лъжец нагъл !

24.05.2019 12:26:31

Анонимен

боже,тоя лъжец ще го гледам до края на живота си

23.05.2019 16:35:21

Анонимен

Време му е за пенсия....

23.05.2019 16:24:12

комуниста е свиня

Важното е да се чува квиченето на червените свине

23.05.2019 12:27:30

Анонимен

Лъжец нагъл !

23.05.2019 10:22:38

Анонимен

Дали има все още някой, който да му вярва?

23.05.2019 09:50:44

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.