• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

И все пак Боршош е получил призовка да се яви като обвиняем

И все пак Боршош е получил призовка да се яви като обвиняем

/КРОСС/ Доскорошният директор на Националния дворец на културата (НДК) Мирослав Боршош е призован да се яви в Столичното следствие в качеството му на обвиняем. За това съобщи самият той във Facebook.

Явяването трябва да стане на 20 юли в офисите на Специализираното звено "Антикорупция" на Софийската градска прокуратура на ул. "Съборна" в София.

"Градският прокурор на София Емилия Русинова и говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова съобщиха днес, че разследването по случая НДК продължава и опровергаха публикации, че ще ми бъде повдигнато обвинение. Часове по-рано обаче аз получих призовка да се явя като обвиняем. Дали някой самостоятелно не бърза да изпълни нечия поръчка? Сега не знам какво да направя - да ида или да не ида? Това е въпросът!", коментира във Facebook Боршош.

След серия от решения на правителството, Боршош подаде оставка преди две седмици. Първоначално той беше освободен от принципала на НДК - министърът на европредседателството Лиляна Павлова. На следващия ден, по лично разпореждане на премиера, Боршош бе върнат начело на НДК, а управлението бе прехвърлено на министъра на културата Боил Банов. Боршош, обаче, подаде оставка заради стартиралите проверки на АДФИ, Сметната палата и прокуратурата. От заседание на специално създадената парламентарна анкетна комисия тази седмица се разбра, че в мандата на служебното правителство на Огнян Герджиков - вицепремиерът Деница Златева е приела отчет на Мирослав Боршош за финансовото състояние на НДК, като нарушения не били установени.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.