• 08 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8167
  •  GBP / BGN 2.2794
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Прокуратурата официално обвини Боршош, той заставал зад работата си

Прокуратурата официално обвини Боршош, той заставал зад работата си

/КРОСС/ Бившият шеф на НДК Мирослав Боршош официално се сдоби с обвинение. Това съобщиха от специализираното звено „Антикорупция" към Софийска градска прокуратура.

Бившият изпълнителен директор на „НДК- КСЦ" ЕАД е обвинен за нецелево разходване на средства и настъпили вредни последици за държавата в размер на 1 718 243 лв. в периода между и 23.08.2016 г. до 31.01.2017 г. още 28 399 лв. в периода 18.09.2015г. - 27.09.2016 г. Боршош е обвинен и за закупуването срещу 14 199 лева на автомобила си „Лексус" със средства на НДК, въпреки че Двореца е разполагал със служебни автомобили.

От прокуратурата посочват, че са изискали от администрацията на НДК всички договори, сключени от бившия директор до юни месец 2017 г. - над 4000 на брой. Повдигнатите днес обвинения са начални работни обвинения. Продължава събирането на нови доказателства и анализ на целия събран доказателствен материал. Продължава анализът на плащания с бюджетни средства не за целта, за която те са били отпуснати, както и анализът на договорите с външни изпълнители, които Боршош като изпълнителен директор е сключвал, уточняват от „Антикорупция".

На Мирослав Боршош е взета мярка за неотклонение „Подписка".

Самият той днес се яви в прокуратурата, за да му бъде повдигнато обвинението и да бъде разпитан.

„Бях привлечен като обвиняем за нецелесъобразно изразходвани средства. Поисках, но не ми бяха предоставени никакви доказателства", заяви Боршош.

„Не се отказвам от всичко, което съм свършил през тези две години. Заставам зад работата си, зад всичко, което сме постигнали и всичко, което сме направили е не само важно и значимо, но и по законен път. Така че във вторник при временната комисия ще представя своята позиция и истината по случая", допълни още той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.