• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

И Bosch е забъркан в "дизелгейт"

И Bosch е забъркан в "дизелгейт"

/КРОСС/ Скандалът около предполагаеми картелни договорки в германската автомобилна индустрия застигна и водещия производител на електроника Bosch. Според разследване на списание „Шпигел" представители на компанията са участвали в срещите на автомобилните гиганти Volkswagen, BMW, Audi, Porsche и Daimler, на които са обсъждани възможностите за манипулиране на данните за отделяните от дизеловите автомобили вредни газове. За сряда в канцлерството в Берлин е насрочена среща за "дизелгейт".

Според публикацията на "Шпигел", Bosch е намерил решение, как да се редуцира скъпата добавка AdBlue, която намалява отделяния от дизеловите автомобили азотен оксид, причиняващ у хората проблеми с дишането и алергии.

70% от азотния оксид във въздуха е от дизеловите автомобили.

Напълно е възможно, Bosch да е участвал в тези договорки, защото концернът е основен доставчик за германската автоиндустрия. Нещо повече това е водещият производител в областта на електрониката, коментира директорът на института за анализи в автомобилната индустрия проф. Вили Дийц.

Ако твърденията за картелни договорки се докажат, ударът по най-мощната индустрия на Германия може да повлече след себе си политици, мениджъри и работещи. Вчера за първи път в Германия се стигна до забрана за достъп до пазара. Транспортният министър Александър Добринт забрани на Porsche да продава определен модел джип заради установена манипулация в софтуера. Концернът трябва да изтегли от пазара над 22 хиляди автомобила.

Ден преди това министърът на околната среда Барбара Хендрикс намекна за политически чадър над автомобилния бранш, който е най-важният в германската икономика с годишен оборот от над 400 милиарда евро.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Набраха се поредица от доказателства, че и германците са мошеници.

31.07.2017 16:07:25

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.