• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Адвокат: Следствието използва спрямо обвинените от КТБ методи от 70-те

Адвокат: Следствието използва спрямо обвинените от КТБ методи от 70-те

/КРОСС/Следствието е използвало спрямо обвинените от КТБ методи от 70-те години от типа „Кажи ни каквото искаме да чуем, в противен случай ще ти бъде повдигнато обвинение и ще бъдеш задържан".

Това каза в коментар на обвиненията за източването на КТБ Христо Ботев, адвокат на зам.-главната счетоводителка на банката Борислава Тренева-Кючукова, която е в ареста заради изчезването на 206 млн. от касата на поставената под надзор финансова институция.

Ботев смята, че клиентката му е невинна, защото „поне на този етап физически няма как тези хора да са извършили това за което са обвинени" - че са изнесли 206 млн. от КТБ в периода 2011 - 2014 г. „Изнасянето от касата няма как да не е чисто физическо. Изчислихме, че се падат по около 33 хил. лева на ден. Ако това наистина е станало, очевидно някой държавен служител не си е свършил работата. Моят клиент твърди, че такова нещо няма. Тя не е участвала в такова присвояване".

По думите на защитника, прокуратурата трябва да обясни, защо на главата на служителката се стоварва такова обвинение. „При положение, че вече две съдебни инстанции казаха, че на този етап има извършено подобно престъпление, вече отиваме на друга фаза в процеса". Според Ботев, докато се стигне до реалния процес обаче има много време. Тепърва ще предстои разследване: „Предполагам, че като всяко банково дело, това ще потъне за известно време някъде, ще излезе след години".

Според Ботев някой действително е взел въпросните 206 млн., но това не са задържаните по случая. Той смята, че за това са фалшифицирани подписи, включително на мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев.

„Попитах, защо следствието не работи в тази посока. Кой е занесъл тези документи и кой е фалшифицирал подписите", каза юристът и обясни, че става дума за протокол-разписка, с който се твърди, че е направен опит за заблуждаване на квесторите. Подписите на Василев и на управителя на неговата фирма „Бромак" там са неистински. Христо Ботев смята, че някой, който е участвал в това теглене, се е опитал да прикрие следите.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.