• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Предстоящи събития в страната за утре, 2 юни

Предстоящи събития в страната за утре, 2 юни

/КРОСС/ ***
София.
От 09.00 часа ще започне пленарното заседание на Народното събрание.

***
София.
От 09.00 часа пред Министерски съвет и от 11.00 часа пред Народното събрание представители на малки ВЕИ централи ще излязат на протест срещу текстове от Закона за енергетиката.

***
София.
От 09.30 часа ще започне заседание на Пленума на ВСС.

***
София.
От 09.30 часа 6-ти състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Георги Лалчев, Милен Ангелов, Емир Мустафовски (въоръженият грабеж, при който стреляха по бивш полицай (чл. 115-118 НК).

***
София.
От 10.00 часа в сградата на КЕВР ще се проведе открито заседание за обсъждане на доклад относно извършване на регулаторен преглед и утвърждаване на цени на топлинна енергия и определяне на преференциални цени на електрическа енергия от високоефективно комбинирано производство на дружества от сектор "Топлоенергетика" от 01.07.2016 г.

***
София.
От 11.00 часа, в Борисовата градина пред бюст-паметника на Христо Ботев ще се състои тържествена церемония, посветена на 140-та година от гибелта на българския поет и революционер и в памет на загиналите герои за свободата и независимостта на България. Слово ще произнесе д-р Тодор Чобанов, заместник-кмет на Столична община.

***
София.
От 10.00 часа в зала „Средец" на София Хотел Балкан Софийска стокова борса и Българска фондова борса - София ще се проведе дискусия „Бъдещето на борсовата институция".

***
София.
От 10.20 часа министърът на външните работи Даниел Митов и вицепремиера и министър на външните работи на Република Словения Карл Ерявец, който е на официално посещение в София ще дадат съвместен брифинг в Министерство на външните работи.

***
София.
От 11.45 часа в сградата на Министерския съвет вицепремиерът Румяна Бъчварова и министърът на туризма Николина Ангелкова ще проведат среща с посланици и дипломати във връзка с предстоящия летен туристически сезон.

***
София.
От 12.30 в Ротондата на МОН вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева и зам.-министър Иван Димов ще дадат брифинг след срещата си с представители на студентските съвети, на която да обсъдят темата за стипендиите на обучаващите се във висшите училища.

***
София.
От 12.00 часа в зала „Запад" на Народното събрание ПП АБВ, ПП „Народен съюз" и Движение „Гергьовден" организират дискусия относно съдебната реформа и предложенията за антикорупционно законодателство.

***
София.
От 14.00 часа в сградата на КЕВР ще се проведе открито заседание относно доклад за утвърждаване на цени в сектор "Електроенергетика".

***
София.
От 16.00 часа в залата на Американския център на Столична библиотека /пл. „Славейков" № 4А/ ще се проведе Приказна вечер за връчване на наградите от Националния конкурс за детска авторска приказка „Ще ти разкажа приказка".

***
София.
От 17.00 часа на Националния стадион „Васил Левски" ще се проведе тържествената церемония по награждаване на призьорите и закриване на шампионата "Grassroots Мини европейско първенство по футбол' 2016".

***
София.
От 18.00 часа в галерия „Средец" на Министерството на културата ще бъде открита изложба живопис на съвременния немски художник Гуидо Майер. Изложбата ще продължи до 10 юни 2016 г. включително.

***
София.
От 18.00 часа в Енорийския център при столичния храм "Св. св. Кирил и Методий" ще се състои открита беседа на тема:: „За борбата със страстта на тщеславието в съвременния свят".

***
София.
От 18.00 часа в Музея за история на София ще бъде открита изложба по повод 90-годишнината на Ефория "Зограф".

***
Асеновград.
От 19.00 часа пред паметника на Христо Ботев Ботев в градинката до ОУ „Хр.Ботев" ще се проведе Митинг- поклонение: Литературна програма на ОУ „Христо Ботев".

***
Банско.
От 11.55 часа пред паметника „Банско помни героите!", с полагане на венци и цветя жителите на града ще отдадат своето признание към делото на Христо Ботоев, по повод 140 години от смъртта на големия български революционер, поет и публицист.

***
Благоевград.
От 11.00 часа пред бюст-паметника на Ботев на площад „Народни будители" благоевградската общественост ще отдаде своето признание към делото на Христо Ботев с полагане на венци и цветя, по повод 140 години от смъртта на големия българския революционер, поет и публицист. Военнослужещи от състава на военно формирование 26 400 в Благоевград също ще отдадат почит пред паметта на великия българин.

***
Благоевград.
От 17.30 часа колекционерска изложба „EX LIBRIS" ще бъде открита във фоайето Община Благоевград.

***
Бургас.
От 11.20 часа на Открита сцена „Охлюва" ученици от няколко бургаски училища ще изнесат рецитал, с който ще почетат безсмъртния подвиг на Христо Ботев.

***
Бургас.
От 11.30 ч. в зала "Ахело" на хотел „Приморец" ще се проведе церемония по подписване на двустранния протокол от Пленарното заседание на Междуправителствената комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество.

***
Бургас.
От 12.00 часа пред бюст-паметника на поета в Морската градина ще започне церемонията по повод 140 години от гибелта на Ботев със заупокойна молитва в памет на загиналите за свободата на България.

***
Бургас.
От 18.00 часа в Галерия „Неси" ще бъде открита изложба на Радостин Дамасков.

***
Бургас.
От 19.00ч. в залата на „Операта" ще бъде представена „Сватбата на Фигаро".

***
Варна.
От 10.00 ч. пред Паметника на Христо Ботев в Алеята на Възрожденците в Морската градина ще се проведе общоградско поклонение по повод Деня на Ботев и на загиналите за национално освобождение.

***
Варна.
От 14.00 часа във фоайето на ФКЦ - Варна ще бъде открита фото изложба по случай 65 години от създаването на дивизион кораби спомагателно назначение.

***
Велико Търново.
От 10.30 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на ръководството и преподавателите от Православния богословски факултет на Великотърновския университет.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в РНБ „П. Р. Славейков" ще се проведе Квалификационен семинар относно тенденциите и модернизацията в кариерното развитие.

***
Велико Търново.
От 11.45 часа пред паметника на Васил Левски, Паметника на обесените, паметника на Стефан Стамболов, паметника Велчова завера и Паметна плоча на загиналите ще бъде отдадена чест по повод 2-ри юни- Ден на Ботев и на загиналите за свободата на България.

***
Велико Търново.
От 12.00 часа пред Паметник „Майка България" ще бъдат прочетени откъси от отличените есета в конкурса, посветен на 140 години от гибелта на Христо Ботев. Негово Високоблагоговейнство свещеноиконом Славчо Иванов ще отслужи заупокойна молитва, и ще бъде извършен военен ритуал за поднасяне на венци и цветя в знак на признателност.

***
Велико Търново.
От 14.00 часа в сградата на Община Велико Търново ще бъдат отворени и оповестени ценовите оферти във връзка с обществената поръчка за охраната на изградения по европейски проект нов парк „Света гора" на стойност 1 900 000 лв. по ОП „Регионално развитие".

***
Велико Търново.
От 14.00 часа в ПГТ „Петър Берон" ще се проведе Кулинарно шоу по програма „Здрави деца в здрави семейства".

***
Видин.
От 11.30 часа пред паметника на Христо Ботев с тържествена церемония ще бъде отбелязан Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България

***
Враца.
От 11.00 часа на вр. Околчица ще се проведе всенародно поклонение - молебен, възстановка на НД „Традиция" и възпоменателен митниг.

***
Горна Оряховица.
От 09.30 часа министърът на околната среда и водите Ивелина Василева ще присъства на откриването на реконструираната ВиК мрежа в града.

***
Добрич.
От 10.00 часа в Малка зала в сградата на Община град Добрич ще бъдат представени основните цели, планираните дейности и предоставяните възможности в рамките на проекта „Активни заедно",
финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси" 2014-2020.

***
Добрич.
От 11.30 часа в Основно училище „Христо Ботев" ще се състои поклонение и поднасяне на цветя на паметника на Христо Ботев по повод 2 юни - Ден на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България.

***
Каварна.
От 11.30 часа в градския парк, по повод 140-годишнината от смъртта на Христо Ботев ще бъде открит бюст-паметник на великия поет и революционер, в присъствието на кмета на Община Каварна Нина Ставрева и Боян Ботьов, председател на Общонародна фондация "Христо Ботев".

***
Казанлък.
От 13.30 часа пред паметника на Христо Ботев ученици ще поднесат цветя по повод Деня на Ботев и загиналите за свободата на България.

***
Казанлък.
От 18.00 ч на площад „Севтополис" програма на Общината ще започне с концерт на прочутия оркестър „Канарите". На сцената музикантите ще изпълнят любими тракийски мелодии. Веднага след това е предвиден концерт на военния духов оркестър при 61 Стрямска бригада - Карлово, който ще започне в 20,00 ч. За 21.00 часа е Тържествена заря-проверка по повод Деня на Ботев и загиналите за свободата.

***
Кюстендил.
От 12.00 часа на Арката на площад „Велбъжд" ще бъде отбелязан Деня на Ботев

***
Кюстендил.
От 14.00 часа в заседателната зала на общината ще се проведе заседание на Общински съвет.

***
Кюстендил.
От 18.00 часа в галерия „Владимир Димитров - Майстора" ще бъде открита изложба графика „15 стаи и 10 упражнения по вечност".

***
Пазарджик.
От 11.30 часа на площад „Съединение" ще започнат проявите за отбелязване Деня на Ботев и загиналите за България.

***
Петрич.
От 11.30 ч. на пл. „Македония", паметник „Загинали за Родината", ще се провед тържествено поклонение в гр. Петрич пред подвига на Христо Ботев и неговата чета.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в зала 2 на Пловдивския апелативен съд ще бъде разгледана жалбата на Веселин Стайков срещу наложената му от Хасковския окръжен съд мярка за неотклонение "задържане под стража". Стайков е обвинен за убийството на майка си.

***
Пловдив.
От 09.00 часа в зала 1 на Пловдивския апелативен съд ще заседава по делото, образувано по жалба на подсъдимата Н. Тодорова против присъда на Пловдивския окръжен съд за 12 години лишаване от свобода при първоначален строг режим за убийството на Янко М.

***
Пловдив.
От 09.00 ч. в залата на Общински съвет - Пловдив ще се проведе заседание на общинските съветници.

***

***
Пловдив.
От 10.00 часа в зала № 2 на Пловдивския апелативен съд ще бъде разгледана жалбата на Веселин Стайков срещу наложената му от Хасковския окръжен съд мярка за неотклонение "задържане под стража". Стайков е обвинен за това, че на 19/20 май тази година в с. Сеноклас, област Хасково, умишлено е умъртвил майка си Гира С.

***
Пловдив.
От 11.30 часа пред паметника на Христо Ботев в Цар Симеоновата градина Пловдив ще отбележи Деня на Ботев и загиналите за свободата на България с поклонение.

***
Пловдив.
От 13.45 часа в зала № 2 Окръжен съд - Пловдив ще заседава във връзка с взетата спрямо Иван Евстатиев от Стрелча мярка за неотклонение „Задържане под стража". На Евстатиев повдигнато обвинение за извършено деяние по чл. 152 от НК.

***
Пловдив.
От 16.00 часа общинският съветник от ПП ГЕРБ Петър Попов ще проведе приемна с гражданите в офиса на ПП ГЕРБ в район „Западен" на ул. "Царевец" № 9.

***
Пловдив.
От 16.00 часа общинският съветник от ПП ГЕРБ Веселин Маневски ще проведе приемна с гражданите в офиса на ПП ГЕРБ в район „Южен" на ул. "Академик Петър Динеков" № 1А.

***
Пловдив.
От 16.00 часа общинският съветник от ПП ГЕРБ Гошо Къчков ще проведе приемна с гражданите в офиса на ПП ГЕРБ в офиса на ПП ГЕРБ в район „Северен" на бул."Марица" №91.

***
Пловдив.
От 16.00 часа общинският съветник от ПП ГЕРБ Пенчо Малинов ще проведе приемна с гражданите в офиса на ПП ГЕРБ в район „Източен" на ул."Коста Паница" №5.

***
Пловдив.
От 16.30 часа общинският съветник от ПП ГЕРБ Ясен Михайлов ще проведе приемна с гражданите в офиса на ПП ГЕРБ в район „Западен" на ул. "Царевец" № 9.

***
Пловдив.
От 16.15 часа в конферентната зала на хотел „Санкт Петербург" ще се проведе конференция на тема „Предимства и недостатъци на политиката по сближаване в България", в рамките на работното посещение на делегация от депутати от Европейския парламент.

***
Пловдив.
От 17.30 часа в зала „Съединение" на Регионалния исторически музей в Пловдив ще бъдат обявени наградените участници в литературния конкурс „Не прощаване с Христо Ботев".

***
Русе/Бяла.
От 10.30 часа министърът на околната среда и водите Ивелина Василева ще открие и новоизградената пречиствателна станция за отпадъчни води (ПСОВ).

***
Русе.
От 12.00 часа омбудсманът на Република България Мая Манолова организира в сградата на областната администрация изнесена приемна за гражданите от Русе и региона.

***
Силистра.
От 13.30 часа в Художествена галерия - Силистра ще бъде откривата изложба, представяща 9-те български обекта на културното и природно наследство, включени в списъците на ЮНЕСКО.

***
Симитли.
От 11.45 часа пред община Симитли ще бъде сборния пункт за честване за желаещите да участват в инициативата за поднасяне на венци и цветя в памет на Ботев в мемориалния парк с бюстовете на Ботев и Левски, по повод 140 години от гибелта на поета-революционер Христо Ботев.

***
Сливен.
От 10.00 часа във „Военен клуб" Сливен /Сградата на ДНА, бул. „Цар Освободител" №5/ Дирекция „Бюро по труда" организира специализирана трудова борса за лица в неравностойно положение на пазара на труда и с участието на работодатели за подбор на персонал във връзка с обявяване на свободни работни места.

***
Сливен.
От 11.45 часа на пл. „Хаджи Димитър" ще се състои общоградско поклонение за Деня на Ботев и на загиналите за народна свобода .

***
Сливен.
От 13.30 ч. в сградата на женския затвор в Сливен Регионален исторически музей ще открие фотоизложбата „Моят град в годините отминали" по повод честването на 45 г. от създаването на СОУ „Аргира Жечкова".

***
Смолян.
От 9.30 часа на спортното игрище по хокей на трева в СОУ "Христо Ботев" - Баните ще се проведе спортен празник под надслов: „Да раздвижим Родопите". Съвместната инициатива на Община Баните, Регионална здравна инспекция - Смолян и сдружение „BG Бъди активен".

***
Смолян.
От 10.00 часа на връх Средногорец ще се извърши поклонение пред Паметника-костница по повод 2 юни - Ден на Христо Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България.

***
Смолян.
От 11.30 часа пред Паметника на Христо Ботев на пл. „Свобода" - Смолян ще започне с почетен караул и поднасяне на венци и цветя ще започне тържествено честване Деня на Ботев и загиналите за България.

***
Смолян.
От 11.00 часа в пречиствателна станция - град Смолян (до с. Влахово) и в 11.30 часа в МБАЛ „Д-р Братан Шукеров" ще се проведе посещение на обекти, финансирани с европейски средства. В инициативата ще участва делегация от Комисията по регионално развитие на ЕП в България, която в в българия за участие в конференция, по покана на евродепутата Илияна Йотова.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в зала 2 на Областна администрация ще се проведе заседание на Комисията по заетост към Областния съвет за развитие.

***
Стара Загора.
От 11.30 часа в парк „Митрополит Методий Кусев" ще се състои общоградски ритуал за преклонение пред подвига и почитане паметта на хилядите знайни и незнайни синове на България, отдали живота си за Родината.

***
Стара Загора.
От 13.00 часа в зала „Лубор Байер" ще бъде открита годишна изложба на школите по живопис, малка пластика и приложни изкуства при Център за наука, култура и изкуство - град Стара Загора, с ръководители Тошо Стефанов -школа по живопис, школата по малка пластика с ръководител Слави Славов и школата по приложни изкуства с ръководител Юлия Славова.

***
Стара Загора.
От 18.30 часа в Регионална библиотека „ Захарий Княжески" ще се състои връчването на наградите на победителите в конкурса за художествен текст на тема „Цветът", организиран от СНЦ „ Пътуващите книги на Стара Загора" в партньорство с РБ „Захарий Княжески" и книжарница".

***
Старозагорски минерални бани.
От 10.30 часа в конферентната зала в почивната база на „Мини Марица -изток" ще се проведе пресконференция , посветена на ХХ VI научна конференция на Съюза на учените - Стара Загора.

***
Трявна.
От 18.00 часа пред сградата на община Трявна ще се състои тържественото откриване на Националните Славейкови празници.

***
Търговище.
От 11.30 часа пред паметника на Никола Симов - Куруто, ще се проведе общоградското поклонение, поднасяне на венци и литературно-музикалната програма на Първо основно училище „Христо Ботев".

***
Търговище.
От 13.00 часа в сградата на община Търговище министърът на околната среда и водите Ивелина Василева ще представи възможностите пред общините да кандидатстват за екологични проекти по финансовите инструменти, които МОСВ управлява - Оперативна програма „Околна среда", Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) и Националния доверителен екофонд (НДЕФ).

***
Шумен.
От 12.00 ч. пред Паметника на загиналите във войните шуменци на пл.„Кристал" жителите на града тържествено ще отбележат Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България.

***
Шумен.
От 14.00 ч. в зала 2 на Областна администрация Шумен ще се проведе заседание Постоянната комисия по заетостта в област Шумен.

***
Шумен.
От 19.00 ч. на камерна сцена на театъра ще гостува актьорът Любен Кънев, популярен на широката публика като инспектор Тодоров от ГДБОП в култовия сериал "Под прикритие", със своя иновативен и интересен мултимедиен спектакъл "STOP".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.