• 15 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8056
  •  GBP / BGN 2.2785
  •  CHF / BGN 1.9957
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Временният председател на СРС е Албена Ботева

Временният председател на СРС е Албена Ботева

/КРОСС/Албена Ботева ще изпълнява функциите председател на Софийския районен съд. Тя е номинирана от Общото събрание и нейната кандидатура бе подкрепена в момента, в който Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет я освободи от поста заместник-шеф на СРС, съобщи "Правен свят".

Припомняме, в края на м.г. председателят Методи Лалов и ръководството на СРС подадоха оставка.

По щат в СРС има 180 съдии, на събранието са присъствали 101. На поканата се е отзовал и председателят на Софийския градски съд Калоян Топалов.

За Ботева са гласували 65 съдии, въздържалите се са били 36, нямало е гласове против, съобщи правният сайт.

Вторият кандидат е Петър Савчев. Той обаче не е получил нито един глас в своя подкрепа, 25 от присъстващите са се въздържали, а 72 са били против.

Предложените още петима съдии за и.ф. председател - това са Райна Мартинова, Анелия Щерева, Силвана Гълъбова, Иван Стоилов и Христина Гарванска, но всички те са отклонили номинациите.

След вота председателят на СГС Калоян Топалов е казал, че ще се съобрази с волята на мнозинството и ще предложи на Съдийската колегия да определи Албена Ботева за и.ф. шеф на СРС.

На същото заседание съдийската колегия единодушно освободи от административните длъжности всички заместници на досегашния председател на СРС Методи Лалов.
Райна Мартинова, Силвана Гълъбова, Албена Ботева и Стоян Михов подадоха оставки на 12 декември. Три дни преди тях самият Лалов депозира молбата си да бъде освободен от шефското място в знак на несъгласие с политиката на ВСС.

Калина Анастасова пък е подала оставка като зам.-шеф на СРС още на 1 септември, но едва на 23 ноември молбата ѝ е била внесена в съвета, а днес гласувана. От март съдия Анастасова е командирована в Софийския градски съд.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.