• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Румен Петков: Малшанс за МВР е, че Валентин Радев е министър на вътрешните работи

Румен Петков:  Малшанс за МВР е, че Валентин Радев е министър на вътрешните работи

/КРОСС/Малшанс за МВР е, че Валентин Радев е министър на вътрешните работи. Надявам се, че той съвсем скоро ще бъде преживян от вътрешното ведомство. С тези думи в ефира на БНР председателят на АБВ Румен Петков коментира изказването на министър Радев, че полицията едва ли не заради липса на късмет не е успяла да залови Пелов преди стрелбата в Ботевград.

Във връзка с темата Петков заяви, че от Алтернатива за българско възраждане имат предложение за пакет от мерки, които да увеличат ефективността на Министерството на вътрешните работи. „ Ние от АБВ говорим за няколко незабавни стъпки, които трябва да бъдат предприети.

Първо, подготовка и преподготовка на състава и много солидни критерии при подбора. Второ, незабавни мерки за преодоляване на недокомплекта в МВР, където има повече от 3 500 свободни места. Разбира се и въпросът с мотивацията.

Аз се боя, че министърът на вътрешните с неадекватните си действия е на път да предизвика бис на протестите от миналата година. Говори се да се отнемат картите за градския транспорт на служителите на трудово-правните отношения, да се намалят парите за дрехи! Много се надявам дотам да не се стигне. Това е една система от действия на министъра за демотивация, която вече отива към деморализация на състава. Ботевград е един пример за лъжата. Не може да излизаш и за говориш, че ще има в всяко село полицай, а в Ботевград Районното полицейско управление да го преполовиш", заяви той.


По-рано през деня Румен Петков коментира темата и в ефира на БТВ. „Да имаш сигнали, че ситуацията в Ботевград е под критичния минимум по отношение на полицейския състав. Това да го знаеш, да си информиран и да не вземеш никакви мерки, това е катастрофа.

На такъв човек (Валентин Радев Бел.ред.) не може да му се гласува доверие да направи дори анализ. Това е ситуация, граничеща с трагикомизъм. Да излезеш и да кажеш: „Точно да го хванем и нашия човек го гръмна". Тази ситуация не нито за смях нито за рев. Тя навява единствено мисли да избягаш от държавата.

Това е съсипия за МВР. В Ботевград на практика няма полиция. И дори в този случай от национално значение не се изпращат допълнителни сили. Крайният извод от случая в Ботевград е, че системата на МВР е деморализирана, както и че обществото не желае да работи с нея в този и вид. Изводът от тази саморазправа е, че няма държава. Престъпниците в България решават проблемите си помежду си", посочи той.


Пред БНР председателят на АБВ взе отношение и по темата с АЕЦ „Белене", след решението на парламента да отмени под някаква не напълно ясна форма, така наречения „мораториум" върху изграждането на централата. „Това е голяма победа на АБВ, защото ние сме единствените, които сме били до край методични през целия период от време по отношение на настояването си АЕЦ „Белене" да бъде построена.

Решението на НС е голяма крачка, но тя не прави процеса необратим, защото всъщност не беше свален мораториумът и това може да предизвика въпросителни у част от инвеститорите. И аз се надявам, че напредналата фаза на разговорите и с Китайската национална електрическа компания и с „Росатом", и с френската „Арева" са ги убедили в наличната политическа воля.

Но е време в НС да се спре със замерянето кой е по-виновен, нека малко смирение да има у всички, да подкрепят усилията на министър Теменужка Петкова, защото тя наистина вложи много, за да се покаже на инвеститора волята „Белене" да бъде изградена.

Това трябва да е част от бъдещето на България през следващите 40 - 50 години. Ако продължават в парламента да се замерят образно казано с това, кой е по-виновен за ситуацията до момента, това само може да смути инвеститорите".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Наистина - по Нова година МОЖАХА да блокират цялото Искърско дефиле, за да открият онзи, дето уж беше избил онова семейство, докато сега за търсенето на бегълците ни полиция, ни жандармерия - НИКОЙ не излезе!!! Подават се сигнали, тук ги видели - там ги видели, НЯКОЙ СИ - решил да изчака до другата сутрин, тогава да идат да проверят сигнала!!!

10.06.2018 20:25:03

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.