• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8385
  •  GBP / BGN 2.2902
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Изследовател: България е прародителка на западната цивилизация

Изследовател: България е прародителка на западната цивилизация

/КРОСС/ "Смятам, че България е прародителка на западната цивилизация. Има много признаци, които са обосновани астрономически. От анализа на скалите разбрахме, че става въпрос за много стари обекти, на много по-голяма възраст отколкото се счита в момента. Смело мога да кажа, че сме впечатлени от това, което сме видели в момента. Става въпрос за много стари цивилизации." Това заяви в предаването "Още от деня" по БНТ световноизвестният изследовател Робърт Бовал.

Проф. Ана Радунчева от Археологическия институт към БАН, археоастраномът Робърт Бовал, геологът д-р Робърт Шок и астрофизикът от НАСА Томас Брофи са част от международнaта експедиция, която ще изследва следи от цивилизацията, населявала българските земи преди траките, в района на Източните Родопи.

"Предварителната ни оценка е, че България може да се окаже източник на западната цивилизация. Днес бяхме край село Долни Главенак, бяхме впечатлени от обекта. Изненадан съм, че там няма повече посетители. Посещавал съм и други обекти в Западна Европа, очаквах тук да има много посетители. Надявам се, че това наше посещение ще предизвика интерес и ще може да се завърнем отново тук", смята Робърт Бовал.

"Праисторическият човек се е чувствал като част от Вселената. Смятам, че колкото повече се отдалечаваме от своята космическа същност и ставаме безразлични към нея, важно е да разберем че праотците са положили огромни усилия да разместят скалите, да ги подредят по определен начин", каза още той.

"Предците в България, хората които са изградили „Перперикон", са подобни на нас, ние сме техните деца през много поколения. Когато посетих обектите, имах много интересно усещане, да съм част от тези обекти", добави Бовал.

"Хората, които са изградили обекти като Перперикон - трябва да се гордеем с тях. В България бях миналата година, бях много впечатлен и с моите колеги проявихме интерес към тези обекти. Става дума за скали, става дума за хора, които са слушали и са гледали небето и са тълкували това, което се е случвало чрез скалите", завършва Робърт Бовал.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Да, България е прародителка не само на западната цивилизация, но на цялото човечество. Тук се е зародил живота на първия човек. http://aliya.blog.bg/history/2015/01/13/bylgarite-rodonachalnici-na-trakite.1330025

01.08.2015 11:36:08

Анонимен

Добре хортува човекът, но от тъпана ДЦ звучаха само възможно най-тъпите въпроси, на които хортуващият се чуеше как да отговори! БНТ приютява на държавната ясла все такива, като тази куха кратуна, от чиито въпроси чичо му, непрекъснато се обръща в гроба си!

01.08.2014 11:33:30

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.