• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Експерт: Убеден съм, че у нас има терористи, свързани с „Ислямска държава” и „Ал Кайда”

Експерт: Убеден съм, че у нас има терористи, свързани с „Ислямска държава” и „Ал Кайда”

София /КРОСС/ Ако са искали сериозно да взривяват колата на бившия депутат Димитър Ламбовски, то нямаше да направят така, че да закрепят гранатата, така че да може да я види. По-скоро в случая става дума за опит за сплашване. Това каза в сутрешния блок на bTV полк. Иван Бояджиев, експерт по взривни устройства и антитероризъм. В нашата практика дали взривното устройство е фалшиво и за сплашване или е сложено с цел убийство, това се разбира, когато то се обезвреди от професионалисти. Ние се интересуваме относно такива случаи дотолкова да се обезвреди даденото взривно устройство или бъде неутрализирана дадената заплаха, а след това е работа на разследващите органи и съда да разрешават подобни случаи. Ние там не се интересуваме, за да не се ядосваме, защото често се получава наистина, че ние ги хващаме, а съда ги пуска, коментира Бояджиев. Според него Петко Сертов е една мътна фигура - видяхте колко неща се случиха около него, има ли изтекли информации от ДАНС, когато той беше нейн шеф, има ли нещо с Димитър Ламбовски, няма ли, защо избяга в чужбина и така нататък. Според експерта по антитероризъм цялата истина около Сертов няма никога да се разкрие.
Аз съм убеден, че в България има терористи, свързани не само с „Ислямска държава", но и представители на „Ал Кайда" и други организации. Сигурно има и такива лица, които се намират на наша територия дългосрочно, но едва ли някога те ще бъдат разкрити. Според Бояджиев подобни терористични организации смятат и използват България като една транзитна страна, на чиято територия може да дойдат безпроблемно и след това спокойно да се отправят и към страните от Западна Европа. Според него все още сме доста далеч от ситуацията и акцията, която се случи в Македония. Бояджиев заяви, че е било грешка изтичането на информацията от службите относно издирваните двама души, заподозрени в принадлежност към терористични групировки. Ако става въпрос реално за криминален случай трябваше да ги издирят и заловят без много шум, ако пък случая се окаже в крайна сметка сериозен, то след изтичането на информацията хората може и да не повярват на органите, когато накрая обявят истината по въпросното издирване.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.