• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Явор Божанков: Цялата ни политическа система ще бъде тласната в сивия сектор

Явор Божанков: Цялата ни политическа система ще бъде тласната в сивия сектор

/КРОСС/ "Водени от разбирането, че ключовата дума е консенсус, взехме решение на Национален съвет да потърсим диалог с партиите и да намалим субсидията, но до степен, в която политическият живот да бъде мислим, нормален и да се случва на светло. За съжаление колегите отказват такъв диалог и са твърди в намеренията си, макар сами да признават, че те ще доведат до тежки последици. Тази наклонена повърхност, по която се движи политическата система, ще доведе до сериозни щети за всички - победител няма да има". Това заяви народният представител от ПГ на "БСП за България" Явор Божанков по "Bulgaria ON AIR". По думите му в момента ГЕРБ краткосрочно постигат една цел - да ударят опозицията. Той коментира, че в средата на годината се прави промяна, която непосредствено преди местните избори ще затрудни БСП, но в дългосрочен план ще пострада цялата политическа система.

"Нашето предложение е по пътя на диалога да достигнем до един праг, който ще запази политическите партии - беше ни отказано", коментира още Божанков. Той обясни, че не е възможно за три дни да се предложат 3, 4 или 5 лева размер на субсидия. По мнението на народния представител ГЕРБ са решили, че субсидията ще бъде 1 лев, те имат мнозинство и ще го направят. "Държа да кажа обаче, че в Европа има един модел - той е на финансиране на партиите от държавите, от бюджета. В Америка - това са корпорациите, с лобизъм - със закон за лобизма. В България отиваме на трети вариант - нито ще имаме субсидия, която ще ни позволи да съществуваме, нито корпоративно финансиране. Цялата политическа система ще бъде тласната в сивия сектор, защото това предложение не оставя трети избор", категоричен бе Божанков.

"В полето на популизма всички имат своя принос. Все още има време разумът да надделее, защото това не е феномен само в двора на една политическа сила", заключи народният представител.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.