• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 4°C

Русия отрече да е искала освобождаването на Божков от ОАЕ

Русия отрече да е искала освобождаването на Божков от ОАЕ

/КРОСС/ Директорът на Службата за външно разузнаване Сергей Наришкин (на снимката) не бил обсъждал освобождаването на българския бизнесмен Васил Божков по време на своята среща с премиера на Обединените арабски емирства, предава ТАСС. Визитата на Наришкин се състоя на 11-12 февруари.

„Директорът на СВР наистина проведе много плодотворни преговори с премиера на ОАЕ, шейха на Дубай Мухамед бен Рашид Ал Мактум, но разговорът засегна изключително международни проблеми в сферата на сигурността и двустранното сътрудничество", коментира директорът на пресцентъра на СВР Сергей Иванов.

Той уточни, че международните информационни агенции са подхванали слуха, че по време на срещата Наришкин е помолил за освобождаването на българския бизнесмен Васил Божков, задържан по искане на България.

Медиите са били подведени от изявлението на заместник-председателя на НС Валери Симеонов. „Само болното въображение на зам.-председателя на българското Народно събрание Симеонов, умножено по ниското ниво на неговата компетентност, би могло да включи в дневния ред на толкова уважавани хора въпроса за българския предприемач", отбеляза Иванов.

Прокуратурата в България е повдигнала общо 11 обвинения на Васил Божков, в това число - за ръководене на престъпна група, за изнудване, за опит за подкуп на длъжностно лице, за подбудителство към престъпления по служба, за търговия с влияние, държане и отчуждаване на културно-исторически ценности, които не са регистрирани по надлежния ред. В отделно досъдебно производство се води разследване срещу него за принуда, убийства и изнасилвания.

По непотвърдена информация от 16 февруари Божков е бил освободен от центъра за задържане в Абу Даби и вече се намира в Дубай. Бизнесменът е бил пуснат, след като подал молба да остане на свобода, докато тече процедурата по искането за екстрадицията му.

„България не е уведомявана от ОАЕ г-н Васил Божков да е освобождаван от ареста. Посланик Богдан Коларов отправи спешно запитване към властите дали изнесената информация е вярна", съобщиха от българското министерство на външните работи и уточниха, че на бизнесмена е забранено да напуска ОАЕ и му е отнет задграничния паспорт.

На 15 февруари 2020 г. Министерството на правосъдието изпрати до българското посолство в Обединените арабски емирства (ОАЕ) полученото искане на главния прокурор за екстрадицията на Васил Божков и приложените към него документи, преведени на арабски език.

Следващите действия по молбата за екстрадиция са изцяло от компетентност на властите на ОАЕ.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

https://frognews.bg/novini/samo-vav-frog-dve-chujdi-taini-slujbi-skalapili-partenkata-narishkin-bojkov.html Две чужди тайни служби скалъпили партенката, че шефът на външното разузнаване на Русия Сергей Наришкин е искал от властите в ОАЕ хазартния бос Васил Божков да бъде освободен от ареста. Това съобщиха за Фрог нюз източници от ДАНС. Служителите от родното ФБР били наясно, че става въпрос за фалшива информация, както и че се касае за оперативна игра. Източниците ни обясниха, че едната от службите е на страна извън ЕС, но подкрепяна от Европа. За разпространение на невярната информация в родните медии бил използван човек до властта, поставен в зависимост от въпросната служба. Твърди се, че тя го държала с множество компрометиращи материали. Източниците ни обясниха, че той често бил привикван в чужбина за инструктаж. Въпросният властимащ демонстрирал пък самочувствие на родна земя, защото смятал, че зад гърба му стои чуждо разузнаване.

18.02.2020 22:01:36

Анонимен

А дали изобщо Божков е помирисвал ареста в Дубай, че да си губи времето Наришкин с него?!? Тука всички джурналя ревнаха - Божков в ареста!!! - А дали е така? Силно се съмнявам!

18.02.2020 19:06:10

Анонимен

Случайно или не Васил Божков беше пуснат от ареста веднага след посещението на Наришкин. Ама съвсем случайно съвпадение! Лъжливият по природа руснак никога не си признава.Факт. А тук- гузен негонен бяга. Сега и да отричат ватниците- никой по света не им вярва за нищо.

18.02.2020 16:40:25

Анонимен

Жалка и суперкрадлива твар е Винкела, но руското разузнаване изключително точно го е охарактеризирал - болно въображение, умножено по ниското ниво на неговата компетентност. И този мерзавец е зам.председател на Народното събрание на РБ, а преди това и вицепремиер на отиващото си боково правителство. Бездарен и безсрамен тип, нарекъл майките на деца с увреждания - кресливи жени с уж болни деца?!

18.02.2020 15:54:48

Анонимен

ЩЕ СЕ ЗАНИМАВА РУСИЯ С БОЖКОВ , ЧЕ ТОВА ОТНАЧАЛО БЕШЕ ЯСНО ЧЕ СА СВИНСКИ ПАРТЕНКИ , ПУСНАХА ГИ ПЪРВО СВИНСКИТЕ САЙТОВЕ , А СЛЕД ТЯХ ГЕШКАТА ГИ ПОВТОРИ ... НО У НАС Е ТАКА ПО МЕДИИТЕ СЕ ПУСКА САМО ТОВА КОЕТО КАЖЕ ПРАСЕТО ... ДОРИ ПОДОПЕЧНИЯТ МУ БАЦКО И ТОЙ ЧАКА ДИРЕКТИВИ ОТ КОЧИНАТА

18.02.2020 13:50:03

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.