• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Евроинституциите с революционно споразумение за авторските права в интернет

Евроинституциите с революционно споразумение за авторските права в интернет

/КРОСС/ Европейските институции постигнаха революционно споразумение за авторските права в интернет, които да гарантират справедливо заплащане за труда на хора на изкуството и журналисти. Стратегията на Тереза Мей за Брекзит претърпя поредно поражение в парламента. Испанците ще гласуват за трети път през последните четири години. И кои са алтернативните начини да отбележим Свети Валентин.

След изтощителни преговори Европейският парламент и Съветът постигнаха съгласие за общите правила за защита на авторското право онлайн. Те гласят, че онлайн платформите ще трябва да плащат на артистите и журналистите, чиито творби публикуват. Заплащането подлежи на договаряне, като не трябва да се погазва свободата на словото. Заместник-председателят на ЕК, отговарящ за цифровия пазар Андрус Ансип подчерта, че правилата подготвят интернет за бъдещето.

Кризата във Венецуела продължава. Президентът Николас Мадуро заплаши опозиционния лидер Хуан Гуайдо с изправяне пред съд „рано или късно“ за нарушаване на конституцията като се обяви за легитимен държавен глава. Според Мадуро Гуайдо се опитва да раздели страната и да убеди администрацията на президента Тръмп да започне военна намеса във Венецуела.

Политическата ситуация и в Испания отново се разклати. Премиерът Педро Санчес свика предсрочни избори на 28 април, след като загуби ключово гласуване на проектобюджета.

Швейцарските власти може би са открили начин да направят електронното гласуване сигурно. Те предлагат награди на хакерите, които успеят да манипулират вота.

Несигурността около развода на Лондон и Брюксел продължава. Британският премиер Тереза Мей претърпя десето поражение в Камарата на общините, след като евроскептиците от собствената й Консервативната партия се въздържаха от гласуване по стратегията й.

Вотът ще се приеме и като лош знак в Брюксел, че британският парламент е в безизходица. Лидерът на лейбъристите Джеръми Корбин призова Тереза Мей да признае, че нейната стратегия за Брекзит е пълен провал. 

Темата за Брекзит е представена и в необичайния музей на „Разбитите връзки“ в хърватската столица Загреб. Експозицията му се състои от вещи, дарени от обикновени хора, които искат да споделят какво се объркало в любовните им истории.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Мария

Търся зрители на моя стриптийз - xxxsingle.xyz/maria Момиче, на 26 години.

16.02.2019 18:21:21

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.