• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

6 патрулки обискират дома на представител на БСП ден преди избори за кмет в плевенско село

6 патрулки обискират дома на представител на БСП ден преди избори за кмет в плевенско село

/КРОСС/ Домът на представител на БСП е обискиран в с. Брест, Плевенско само ден преди частичните местни избори, които ще се проведат тази неделя - 18 февруари.

В тази връзка от областната управа на БСП разпространиха декларация, с която осъждат подобни действия в навечерието на избори и подадоха жалба до прокуратурата.

Ето какво гласи декларацията:

ДЕКЛАРАЦИЯ

от Васил Антонов - водач на листа на "БСП за България" в 15 МИР - Плевен, Диана Ботева - председател на Областен съвет на БСП - Плевен, Лъчезар Яков - кмет на община Гулянци

Остро осъждаме и се противопоставяме на безпрецедентния и скандален случай за оказване на полицейски натиск върху граждани от село Брест, община Гулянци.

Тази сутрин в дома на Пламен Давидов Тодоров е извършен обиск от униформени полицейски служители с 6 патрулни коли. Пламен Тодоров е регистриран като упълномощен представител на БСП в предстоящите частични избори за кмет на с. Брест, които са насрочени за 18 февруари.

В жалба, изпратена до Районна прокуратура Никопол, ние категорично настояваме да бъдат предприети необходимите законови действия, за да не се допуснат полицейски произвол и натиск над избирателите в село Брест в определения за размисъл ден.

Убедени сме, че представителите на правоохранителната и правораздавателната система в Република България са съпричастни в общата ни борба с престъпността и няма да допуснат случаят от тази сутрин да се превърне в неприкрит опит за използване на брутални действия и сплашване на избирателите от Брест, както и намеса на униформени служители в изборния процес.

Вярваме, че с правомощията, които са им разписани от българското законодателство, ще осигурят свободно и независимо упражняване на избирателните права на гражданите на Брест.

Ето какво гласи и жалбата до прокуратурата:

ЖАЛБА
От ОГНЯН БОЖИНОВ ЯНЧЕВ - УПЪЛНОМОЩЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ НА БСП ЗА УЧАСТИЕ В ЧАСТИЧНИ ИЗБОРИ ЗА КМЕТ НА КМЕТСТВО БРЕСТ на 18 февруари 2018 г.

Уведомяваме Ви, че тази сутрин в дома на Пламен Давидов Тодоров от с. Брест, общ. Гулянци, е направен обиск от униформени полицейски служители с 6 патрулни коли, като по този начин е оказан натиск на лицето, неговото семейство и други граждани. Имайки предвид предстоящите частични избори за кмет на с. Брест, които са насрочени за утре - 18 февруари, и обстоятелството, че Пламен Тодоров е упълномощен представител на БСП в тези избори, т.е. длъжностно лице по смисъла на ИК, настояваме да предприемете необходимите законови действия да не бъде допуснат полицейски произвол и натиск над избирателите в село Брест в определения за размисъл ден.

Убеден съм, че като представители на правораздавателната система в Република България, сте съпричастни в общата ни борба с престъпността и няма да допуснете случаят от тази сутрин да се превърне в неприкрит опит за използване на брутални действия и сплашване на избирателите от Брест, както и намеса на униформени служители в изборния процес. Надявам се, че с правомощията, които са ви разписани от българското законодателство, ще осигурите свободно и независимо упражняване на избирателните права на гражданите на Брест.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

СИГУРНО ИМА ЗАЩО.

17.02.2018 16:31:40

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.