• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8385
  •  GBP / BGN 2.2902
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Слънчев бряг в топ 5 на летните дестинации през септември и октомври

Слънчев бряг в топ 5 на летните дестинации през септември и октомври

/КРОСС/ Сезонът на летните почивки е към своя край и есента се приближава бързо, но това не означава, че туристите са принудени да се откажат от слънцето - месеците септември и октомври са идеалното време за организирането на почивка по слънчевите брегове в Европа, и в частност - на Балканския полуостров, пише британският вестник „Мирър", цитиран от „Фокус".

Изданието представя класация за дестинациите, които може да предложат най-изгодните и все още слънчеви почивки за онези, които са пропуснали отпуската през август.

Слънчев бряг е поставен на пето място в класацията на вестника, веднага след водещи ваканционни дестинации като Коста Брава в Испания или Алгавре в Португалия.

„През летния сезон Слънчев бряг е препълнен с туристи, които търсят забавление. След началото на септември обаче атмосферата в българския курорт се успокоява, което дава възможност на посетителите да се насладят на шопинга, древното културно наследство и плажовете в района, без да се налага да се блъскат в тълпи от хора", отбелязва таблоидът.

Изданието отбелязва като плюс за почиващите ниските цени в курорта, където след края на сезона цените падат чувствително. Непосредствената близост на Несебър и Стария град, който е включен в Списъка със световното културно наследство на ЮНЕСКО, допълнително накланя везните в полза на избора на Слънчев бряг за късна морска почивка.

„Мирър" включва Гърция в класацията с две от най-посещаваните ѝ дестинации - островите Корфу и Родос, които заемат съответно шесто и десето място.

От редакцията подчертават, че през септември температурите в Корфу се понижават леко, но все още са достатъчно високи, за да могат туристите да се възползват максимално от плажовете и великолепната природа на острова.

Поставеният под номер 10 в класацията остров Родос е неповторима смесица от атрактивни морски курорти и древно културно наследство, отбелязва британското издание. Един от главните градове - Линдос, разположен в югоизточната част на острова, изобилства от ресторанти и кафенета, в които туристите да опитат традиционни гръцки ястия и напитки.


Хърватия е представена в класацията с полуостров Истрия. От изданието го описват като чудесно място за посещение през тихия септември, когато големите групи туристи са се прибрали у дома, като препоръчват ваканцията там да започне не по-рано от 17-то число на месеца. Изданието хвали Умаг като един от задължителните градове за посещение в Хърватия, който освен кристално чиста морска вода предлага на туристите разходка до запазилите автентичния си облик градски крепостни стени, датиращи от X век. Градът може да се похвали със зашеметяващи плажове, категоризирани заслужено със "Син флаг", а по протежението им са разположени едни от най-добрите ресторанти за морска храна в страната.

1. Коста Брава (Испания)
2. Коста дел Сол (Испания)
3. Алгарве (Португалия)
4. Коста Дорада (Испания)
5. Слънчев бряг (България)
6. Корфу (Гърция)
7. Тенерифе (Испания)
8. Истрия (Хърватия)
9. Мармарис (Турция)
10. Родос (Гърция)

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.