• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Защо Бъчварова не защитава полицаите си

Защо Бъчварова не защитава полицаите си

/КРОСС/ Българите не създават бежански вълни в Европа. Ако се говори за корупция, тогава гръцките гранични власти в какво трябва да бъдат обвинени, след като миналата година пуснаха 1 млн. души. Всички знаеха как ги обираха със стотици евро за палатки, дъждобрани, зарядни устройства и т.н. България все още не е страната, през която се залива Европа с мигранти и първа е алармирала още през 2013 г. за този проблем. Възниква въпросът защо Бъчварова, която лети за 2 грама канабис, 3 кутии цигари, 2 обувки и 1 шамар на кръстовището, не се появява да защити граничните полицаи, които месеци наред в тежки условия пазят границата ни. И вместо да се появява с виенски бални дрехи по границата, е хубаво по австрийски да защити служителите си. Защото именно австрийското издание "Ди Пресе" в обширна статия твърди, че граничният контрол по "Балканския маршрут" има отрицателни последствия, защото страни като Македония или България са изправени пред проблемите с корумпираните полицаи, които с подкупите подобряват приходите си. Там се твърди, че в отделни държави по различен начин се третират трафикантите, които внасят мигранти, с тези, които изнасят. Когато става въпрос за защитата на собствената територия балканските държави, включително и Италия, прилагат по-строги мерки и сътрудничат с чуждите служби. Но, когато мигрантите продължават маршрута си, тогава от полицията твърдят, че те не са използвали услугите на трафиканти и действат на принципа - "отиващият бежанец е добър бежанец", се казва още в публикацията. Та, къде е Бъчварова и защо не защитава полицаите си? В последните дни сме заливани от информация колко много мигранти са спрени, защото гранични полицаи са предотвратили незаконното преминаване. От информация само от преди дни става ясно, че по данни на ГД „Гранична полиция" от началото на август общо 1 858 мигранти са направили опит да влязат незаконно в страната ни. Освен това в подкрепа на полицейските и военни сили, разположени по българо-турската граница, са командировани 150 жандармеристи. От агенция „Фронтекс" бяха поискани и изпратени също допълнителни служители. Те бяха описани като изключително добре подготвени - с високопроходима техника и термовизионни камери. След като тези хора работят, тогава защо Бъчварова не защитава полицаите си? Тя трябва да реагира и да ги защити, защото не става въпрос за обикновена публикация, а за анализ, в който се цитират шефовете на австрийската федерална полиция. А страната ни може би ще регистрира, че 2016 г. може да се окаже рекордна по отношение на миграционния натиск върху България. Цифрите сочат, че 69 271 лица са поискали статут на бежанци в България от 1993 година до края на месец юли 2016 г. Над една четвърт от тях са се озовали на българска територия през 2015 г. 19 737 от бежанците от 1993 г. насам са били граждани на Афганистан, 18 665 са имали сирийско гражданство, 15 931 иракско гражданство.

Източник: БГНЕС

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Правилният въпрос е защо в България изобщо се води такава политика от измислени политици?!? Политика на геноцид спрямо народа. И отговора е, защото така е удобно на шефовете от ул. Козяк!!!

22.08.2016 14:51:42

Социоложката си няма хал хабер от административно управление, камо ли от управление в сферата на сигурността.

21.08.2016 12:46:58

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.