• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 4°C

Бъчварова: Нужни са добре подготвени кадри

Бъчварова: Нужни са добре подготвени кадри

/КРОСС/Министърът на вътрешните работи откри работен семинар на тема „Състояние, тенденции и перспективи пред обучението в областта на сигурността и обществения ред", който се провежда в Академията на МВР

"Водени от разбирането, че добрата система за сигурност се изгражда с добре подготвени кадри, пред Академията на МВР стои отговорната задача да направи всичко възможно да гарантира обучението на специалисти в областта", заяви министър Румяна Бъчварова при откриването на работния формат.

"В този смисъл е необходим нов подход в организацията с ясната насоченост, че знанието в сферата на сигурността е водещо, с очертана обща картина на обучението, със създаване на механизми и координация с външни за системата на МВР факултети и ВУЗ-ове, които също предлагат подобен вид обучение", каза още тя.

Вътрешният министър напомни, че развитието на съвременната среда за сигурност върви през най-напредналите модели на информация. Задължение на Академията е да търси такива форми на модерно обучение, които да създадат умения за ползване на информацията - от нейното придобиване към анализ на данните и извеждане на тенденции чрез правилна съпоставимост на фактите. Румяна Бъчварова очерта и някои от основните компоненти на организация на работата - съдържанието на образованието в това направление като основополагащо, качеството на преподаването, постигане на стабилно и съвременно ниво на обучение, включително и в тематичен план. Като пример тя посочи темата за борбата с тероризма, която изисква внимателно следене и правилен прочит с цел извеждане на превантивната подготовка.

Румяна Бъчварова предложи на участниците в семинара да обсъдят създаването на съвет от специалисти - преподаватели в областта, който би могъл да бъде изключително полезен в изграждането на съвременен модел на обучение с гарантирано качество на добро образование. Подкрепа за идеята изразиха както представители на Академията и висши училища извън системата на МВР, така и ръководители на структури в министерството - потенциални „ползватели" на обучаваните.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.