• 15 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8116
  •  GBP / BGN 2.2747
  •  CHF / BGN 1.9955
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Бъчварова: Полицаите са действали адекватно край Средец, оставки в МВР няма да има

Бъчварова: Полицаите са действали адекватно край Средец, оставки в МВР няма да има

/КРОСС/Оставки в МВР заради убития нелегален имигрант край Средец няма да има, съобщи министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова, цитирана от Би Ти Ви.

Тя определи реакцията на граничния патрул снощи като адекватна и нарече случая трагичен инцидент. Бъчварова подкрепи граничните полицаи в техните действия като заяви, че работата им е смела.

По думите на вътрешния министър обстановката по границата с Турция е сложна и рискова. Тя обаче не каза категорично дали охраната там ще бъде увеличена. Подчерта, че в случая става дума за рикошет, а не за директен изстрел по мигранта. Според заключението на съдебно-медицинската експертиза нараняването е такова, че би могло да бъде причинено от рикошет, а не от директно попадане на куршум, съобщи БНТ.

Попитана в какво се е състояла агресията на групата от 50 нелегални имигранти, довела до произвеждането на изстрел, Румяна Бъчварова отговори, че предстои следствието да си свърши работата.

Бъчварова коментира вчерашното назначение на Радослав Сотиров за шеф на граничната полиция в Елхово. Сотиров бе зам.-директор на Столичната дирекция на вътрешните работи, но в края на април подаде оставка, след като се разбра, че е разпоредил влизането на полиция в ТВ7, което Бъчварова определи като "превишени мерки". Днес тя каза, че той е подходящ за поста и няма основание да прави рокади. По думите й това, че службата в Елхово е била без ръководство в продължение на седмици, не е повлияло на работата на граничарите.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.